IV: Finale je srpsko! Hoće li i titule biti?!

Đoković i Janković večeras će se u Indijan Velsu boriti za titule u muškoj i ženskoj konkurenciji. Džej Džej protiv Simone Halep od 19 časova, Nole sa Rodžerom Federerom od 21 sat.

Tenis 22.03.2015 | 14:20
IV: Finale je srpsko! Hoće li i titule biti?!

Srbiji je proleće zaista donelo lepše dane. Odnosno srpskom tenisu.

Novak Đoković, manje-više očekivano (navikao nas je na uspehe) izborio je plasman u finale mastersa u Indijan Velsu na kojem brani prošle godine osvojeni trofej.

Na drugoj strani, u konkurenciji dama, Jelena Janković pripredila je veliko iznenađenje plasmanom u finale. Nakon zaista teškog perioda u kojem je bila pre samo nekoliko meseci zbog problema sa leđima, zbog čega nije ni trenirala a razmišljala je i on završetku karijere, stigla je na korak od pehara na turniru na kojem je trijumfovala 2010. godine.

"Ovo je veliko iznanađenje, jer pre početka turnira ne bih 'igrala' na sebe da ću stići do finala. Samo tri dana pre starta turnira nisam mogla ni da se normalno krećem i trčim... Nisam mogla normalno da udaram lopticu i nisam bila sigurna ni da li ću učestvovati na turniru. Ali je onda nešto 'kvrcnulo' i udarala sam sve bolje bolje i imala sam dobar osećaj", objasnila je Jelena fenomen plasmana u finale.

A tamo će joj rivalka biti Simona Halep, treća igračica sveta, sa kojom se sastajala četiri puta u karijeri, a pobedila samo jednom - u prvom susretu, na US Openu 2010. godine.

Džej Džej zna da će biti teško igrati protiv igračice iz top tri, ali će imati veliki motiv, s obzirom na to da je poslednji put teniserku istog ranga pobedila u maju prošle godine - Agnješku Radvansku na turniru u Rimu.

Jelena kaže da je spremna, jer je u Indijan velsu već igrala protiv igračica koje su poznate po svojim razornim udarcima, poput Medison Kiz ili Sabine Lisicki, i pobedila ih.

Jelena je poslednje finale igrala prošle godine na turniru u Bogati, ali ga nije osvojila, a poslednju titulu osvojila je baš na tom turniru, ali 2013. godine.

U nedelji kada je potvrdila da se posle dve i po godine vraća u reprezentaciju Srbije, juriće svoju 14. titulu u karijeri, odnosno najveći uspeh, jer su upravo trofeji na masters turnirima ono najvrednije što je napravila do sada.

Simonu čeka večeras od 19 časova...

A odmah posle nje, na teren će i Novak. Posle pobede nad Endijem Marejom u polufinalu, u borbi za trofej sastaće se sa Rodžerom Federerom.

Biće to njihov 38. međusobni okršaj. Federer ima blagu prednost, jer je do sada ostvario 20 pobeda protiv Novaka, uključujući i nedavno u finalu Dubaija, u jedinom meču odigranom 2015.

"Jedna stvar je uvek jasna na mečevima protiv Rodžera - on te tera da uvek igraš na najvišem nivou, ako želiš da ga pobediš. To je ono što mi je uvek u podsvesti. To je ono što me tera da uvek na teren protiv njega izađem maksimalno koncentrisan, usresređen i motivisan. I ovoga puta ako želim da pobedim i osvojim titulu moraću da igram najbolji tenis", rekao je Đoković.

Novak će imati i dodatni motiv u Indijan Velsu. Osim četvrtog pehara na tom turniru, juriće i ukupno 50. trofej u karijeri, čime bi postao tek 12. igrač u istoriji kojem je to pošlo za rukom.

Đoković i Federer će na teren izaći u 21 sat po srednjeevropskom vremenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar