Џаја: Дјечаци, најбоље вам је у Звезди!

Легенда црвено-белих о одласку младих фудбалера, клубу у којем је провео цео живот, Србији и репрезентацији.

Фудбал 22.03.2015 | 14:00
Џаја: Дјечаци, најбоље вам је у Звезди!

Црвена звезда налази се у тешкој кризи. Осим што муку мучи са дуговима, у последње време бори се и са одласком младих и недовољно афирмисаних играча.

Драган Џајић, легенда црвено-бели, сада почасни председник клуба у којем је провео 53 године, сматра да то није добро за њих.

"У Звезди играју неспорно талентована деца, навијачи их воле, али ја бих и да их упозорим на неке ствари, за њихово добро. Као прво, никако не смеју да се поведу за медијима јер то може да их одведе на странпутицу. Даље, морају да знају да је за њихову афирмацију и будућност најбоља управо Црвена звезда. И то треба да цене", изјавио је у интервјуу за "Новости" Џајић.

Он сматра да одлазе они који заправо и не воле Звезду.

"Они који мисле да им је боље у некој другој средини, нека иду, широко им поље. Јер, ако Звезду не осећају и не носе у срцу, онда и нема потребе да их на силу задржавамо. Мој савет овим момцима који су остали јесте да искористе пружену шансу, да буду стрпљиви, да уче и прилогађавају се сениорским аршинима, а да пусте људима који воде клуб да процене када треба да оду. А то значи и да морају да имају поверење у Црвену звезду".

Џајић истиче да сигурно има оних који су изгубили поверење у Звезду па су "дигли сидро", али да он уствари жали за неким другим играчима који су отишли.

"Ко је то отишао за ким би Звезда жалила? Ја жалим за онима који су потрчали за парама, које нису ни видели, а изгубили су се у другим и трећим лигама неких иностраних првенстава. А и тамо играју на кашичицу..."

Џајић сматра да је решење - бити позитиван, за почетак.

"Морамо бити позитивни и учинити све да млади покажу шта знају прво на нашим теренима а онда, када мало одрасту, стекну искуство и самопоуздање, оду преко границе као готови играчи који ће моћи да искажу свој таленат. Јер, лепо је гледати Месија и остале светске звезде, али ја гарантујем да они који долазе на стадион воле и хоће свој клуб, своје играче, своје љубимце. Звезда има навијаче и они су увек уз клуб, воле да деца из наше школе стасавају и постају играчи. Данас, када је све доступно, ако неког задовољава да фудбал гледа само на телевизији, океј, то је његово право, али зашто и докле пљувати. Урушавати."

Неуспеси репрезентације Србије такође утичу на фудбал у Србији. Ипак, Џајић не диже руке од "орлова" по питању пласмана на ЕУРО 2016 и важну утакмицу са Португалом.

"Биће јако тешко... За Србију ће бити подвиг ако се ипак домогне баража. Радован Ћурчић је добар тренер без обзира на то што је радио само у Ивањици. А Португал није само Роналдо, то је фудбалска земља са играчима који знају фудбал. Али, ако их је Албанија победила, можда може и. Сигуран сам да се и они нас плаше, домаћини су и не смеју да поново киксирају, а опет, са друге стране ће ту бити Ивановић, Матић, Коларов... фудбалери који имају европски печат. Генерално, у заостатку смо, али ето, можда баш на мечу у Лисабону окренемо страницу", оптимиста је бивши председник Црвене звезде.

"Тешко је играти, али и живети у Србији, то нико не пориче, али мени смета што се све гледа негативно. Уз све проблеме који тиште, не само фудбал него и државу, а који су пре свега материјалне природе, шта треба радити? Да ли је решење да укинемо фудбал - осећа се и бес у Џајићевом гласу када прича о црној теми српског омиљеног спорта. - Наш народ воли фудбал, па и овакав какав јесте. И зато не смемо да дигнемо руке јер укидање није решење!", јасно је поручио Драган Џајић.

Драган Џајић сматра да је Звездан Терзић тренутно на ветрометини, али да својим преданим радом сви треба да стану иза њега. "Увек је неко на удару, сада је то Звездан. Сви у Звезди морају да га максимално подрже, јер он улаже целог себе. На стадиону је од јутра до сутра, увек је уз екипу, има невероватну енергију, из њега исијава ентузијазам и оптимизам. Мало је таквих људи"

Коментари / 0

Оставите коментар