Džaja: Dječaci, najbolje vam je u Zvezdi!

Legenda crveno-belih o odlasku mladih fudbalera, klubu u kojem je proveo ceo život, Srbiji i reprezentaciji.

Fudbal 22.03.2015 | 14:00
Džaja: Dječaci, najbolje vam je u Zvezdi!

Crvena zvezda nalazi se u teškoj krizi. Osim što muku muči sa dugovima, u poslednje vreme bori se i sa odlaskom mladih i nedovoljno afirmisanih igrača.

Dragan Džajić, legenda crveno-beli, sada počasni predsednik kluba u kojem je proveo 53 godine, smatra da to nije dobro za njih.

"U Zvezdi igraju nesporno talentovana deca, navijači ih vole, ali ja bih i da ih upozorim na neke stvari, za njihovo dobro. Kao prvo, nikako ne smeju da se povedu za medijima jer to može da ih odvede na stranputicu. Dalje, moraju da znaju da je za njihovu afirmaciju i budućnost najbolja upravo Crvena zvezda. I to treba da cene", izjavio je u intervjuu za "Novosti" Džajić.

On smatra da odlaze oni koji zapravo i ne vole Zvezdu.

"Oni koji misle da im je bolje u nekoj drugoj sredini, neka idu, široko im polje. Jer, ako Zvezdu ne osećaju i ne nose u srcu, onda i nema potrebe da ih na silu zadržavamo. Moj savet ovim momcima koji su ostali jeste da iskoriste pruženu šansu, da budu strpljivi, da uče i prilogađavaju se seniorskim aršinima, a da puste ljudima koji vode klub da procene kada treba da odu. A to znači i da moraju da imaju poverenje u Crvenu zvezdu".

Džajić ističe da sigurno ima onih koji su izgubili poverenje u Zvezdu pa su "digli sidro", ali da on ustvari žali za nekim drugim igračima koji su otišli.

"Ko je to otišao za kim bi Zvezda žalila? Ja žalim za onima koji su potrčali za parama, koje nisu ni videli, a izgubili su se u drugim i trećim ligama nekih inostranih prvenstava. A i tamo igraju na kašičicu..."

Džajić smatra da je rešenje - biti pozitivan, za početak.

"Moramo biti pozitivni i učiniti sve da mladi pokažu šta znaju prvo na našim terenima a onda, kada malo odrastu, steknu iskustvo i samopouzdanje, odu preko granice kao gotovi igrači koji će moći da iskažu svoj talenat. Jer, lepo je gledati Mesija i ostale svetske zvezde, ali ja garantujem da oni koji dolaze na stadion vole i hoće svoj klub, svoje igrače, svoje ljubimce. Zvezda ima navijače i oni su uvek uz klub, vole da deca iz naše škole stasavaju i postaju igrači. Danas, kada je sve dostupno, ako nekog zadovoljava da fudbal gleda samo na televiziji, okej, to je njegovo pravo, ali zašto i dokle pljuvati. Urušavati."

Neuspesi reprezentacije Srbije takođe utiču na fudbal u Srbiji. Ipak, Džajić ne diže ruke od "orlova" po pitanju plasmana na EURO 2016 i važnu utakmicu sa Portugalom.

"Biće jako teško... Za Srbiju će biti podvig ako se ipak domogne baraža. Radovan Ćurčić je dobar trener bez obzira na to što je radio samo u Ivanjici. A Portugal nije samo Ronaldo, to je fudbalska zemlja sa igračima koji znaju fudbal. Ali, ako ih je Albanija pobedila, možda može i. Siguran sam da se i oni nas plaše, domaćini su i ne smeju da ponovo kiksiraju, a opet, sa druge strane će tu biti Ivanović, Matić, Kolarov... fudbaleri koji imaju evropski pečat. Generalno, u zaostatku smo, ali eto, možda baš na meču u Lisabonu okrenemo stranicu", optimista je bivši predsednik Crvene zvezde.

"Teško je igrati, ali i živeti u Srbiji, to niko ne poriče, ali meni smeta što se sve gleda negativno. Uz sve probleme koji tište, ne samo fudbal nego i državu, a koji su pre svega materijalne prirode, šta treba raditi? Da li je rešenje da ukinemo fudbal - oseća se i bes u Džajićevom glasu kada priča o crnoj temi srpskog omiljenog sporta. - Naš narod voli fudbal, pa i ovakav kakav jeste. I zato ne smemo da dignemo ruke jer ukidanje nije rešenje!", jasno je poručio Dragan Džajić.

Dragan Džajić smatra da je Zvezdan Terzić trenutno na vetrometini, ali da svojim predanim radom svi treba da stanu iza njega. "Uvek je neko na udaru, sada je to Zvezdan. Svi u Zvezdi moraju da ga maksimalno podrže, jer on ulaže celog sebe. Na stadionu je od jutra do sutra, uvek je uz ekipu, ima neverovatnu energiju, iz njega isijava entuzijazam i optimizam. Malo je takvih ljudi"

Komentari / 0

Ostavite komentar