Шта би се десило када би одједном сви људи нестали?

Група научника бавила се занимљивом тезом и тако дошла до још занимљивијег, али и поражавајућег закључка. Наиме, они су трагали за одговором на питање „Шта би се догађало на земљи да одједном, из било код разлога, људи нестану?“ Ево до каквог одговора су дошли!

Занимљивости 22.03.2015 | 13:09
Шта би се десило када би одједном сви људи нестали?

Ако би се догодило да одједном, у исто време са лица Земље нестану баш сви људи, какве би последице то имало на нашу планету? Овај мисаони експеримент не истражује само утицај човечанства на природу, већ и отпорност природе да се сама избори са наслеђем које смо јој оставили.

Пре свега, електране би престале са радом, па би земља остала без горива и електричне енергије. Завладао би мрак, али не и мук.

Убрзо би 1.5 милијарда крава, 1 милијарда свиња и 20 милијарди пилића изашло на улице у потрази за храном. Већина њих би умрла од глади или убрзо постала плен паса и мачака. Много расних паса и мачака, одгајаних у кућним условима убрзо би изгубило битку са дивљином. Псе и мачке ускоро би истребиле јаче и веће животиње.

Иако сте можда мислили да би њихова популација расла, преварили сте се јер пацови и друге штеточине зависе од људи па би њихова популација убрзо нестала. Буве и ваши из истог разлога брзо би изумрле.

Славни булевари и велике саобраћајнице постали би реке, све куће временом би се запалиле, а бетонске зграде распале...

Ипак, једна ствар ће остати да „живи“ и после људи, и после животиња и после небодера и мостова. Остаће нешто што ће бити наша најдуговечнија заоставштина.

Наша пластика.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар