Украјина: Артиљеријска паљба око Доњецка

Јака артиљеријска паљба чула се око Доњецка, упоришта проруских снага на истоку Украјине, јављају извјештачи Франс преса.

Свијет 22.03.2015 | 12:45
Украјина: Артиљеријска паљба око Доњецка

Чула се размјена ватре тешке артиљерије у зони близу аеродрома у Доњецку.

Прес-центар "Штаба за антитерористичку операцију" у Кијеву саопштио је да су током ноћи украјински војници наставили сукобе са нелегалним оружаним формацијама код Доњецка, Луганска и Маријупоља.

Како је наведено, до јутрос је регистровано девет пута отварање ватре из аутоматског оружја и минобацача калибра 82 и 120 милиметара, као и један сукоб који је трајао дуже од пола сата, пренио је Укринформ.

Министарство одбране "ДНР" тврди, пак, да су украјинске снаге безбједности 41 пут отварале ватру на њихове позиције и да су рањена четири припадника проруских снага код села Пески.

Такође, у Доњецку се наводи да је, између осталог, пуцано и на насеља Широкино, Калиновка, Жабуњки, Горловка и село Сигналнаја.

Аеродром у Доњецку од јануара је под контролом проруских снага послије вишемесечних жестоких борби између њих и украјнске војске.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мишко_76

24.03.2015 08:24

Рат није ником добро донио, после остави само глад,биједу и сирочад. Боље јака Украјина него нека парадржава, која нит ће бити држава нит неће

ОДГОВОРИТЕ