Ukrajina: Artiljerijska paljba oko Donjecka

Јaka artiljerijska paljba čula se oko Donjecka, uporišta proruskih snaga na istoku Ukrajine, javljaju izvještači Frans presa.

Svijet 22.03.2015 | 12:45
Ukrajina: Artiljerijska paljba oko Donjecka

Čula se razmjena vatre teške artiljerije u zoni blizu aerodroma u Donjecku.

Pres-centar "Štaba za antiterorističku operaciju" u Kijevu saopštio je da su tokom noći ukrajinski vojnici nastavili sukobe sa nelegalnim oružanim formacijama kod Donjecka, Luganska i Marijupolja.

Kako je navedeno, do jutros je registrovano devet puta otvaranje vatre iz automatskog oružja i minobacača kalibra 82 i 120 milimetara, kao i jedan sukob koji je trajao duže od pola sata, prenio je Ukrinform.

Ministarstvo odbrane "DNR" tvrdi, pak, da su ukrajinske snage bezbjednosti 41 put otvarale vatru na njihove pozicije i da su ranjena četiri pripadnika proruskih snaga kod sela Peski.

Takođe, u Donjecku se navodi da je, između ostalog, pucano i na naselja Širokino, Kalinovka, Žabunjki, Gorlovka i selo Signalnaja.

Aerodrom u Donjecku od januara je pod kontrolom proruskih snaga poslije višemesečnih žestokih borbi između njih i ukrajnske vojske.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Мишко_76

24.03.2015 08:24

Рат није ником добро донио, после остави само глад,биједу и сирочад. Боље јака Украјина него нека парадржава, која нит ће бити држава нит неће

ODGOVORITE