ИВ: Ко ће у финале, Ноле или Енди?

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић и Британац Енди Мари састају се од 19х у полуфиналу Мастерса у Индијан Велсу.

Тенис 21.03.2015 | 18:20
ИВ: Ко ће у финале, Ноле или Енди?

Биће то и реприза финала овогодишњег Аустралијан опена које је Ђоковић добио са 3-1 у сетовима.

Српски тенисер води са 16-8 у победама против Британца, а добио је и свих пет међусобних дуела од финала Вимбалдона 2013. године.

Такође, спрски тенисер је славио у осам од последњих девет окршаја са Маријем, па се слободно може рећи да је фаворит и у полуфиналу Индијан Велса. Новак је до новог окршаја са Маријем стигао без борбе, пошто се у четвртфиналу Бернард Томик повукао са турнира због повреде. Ђоковић је претходно у Индијан Велсу савладао Багдатиса, Рамоса и Изнера и покушава да стигне до четврте титуле на овом Мастерсу у каријери.

И Мари се налази у веома доброј форми, иако је имао неколико неочекиваних пораза после првог Грен слема сезоне. У Индијан Велсу игра веома добро, а на путу до финала испустио је само један сет. Мари зна шта га очекује у дуелу са најбољим на свету.

„Он је овде у прошлости играо екстремно добро. Биће свеж и спреман за полуфинале, тако да ме чека тежак дуел. Али, имам осећај да играм добро ове недеље и ако успем да задржим тај ниво тениса у суботу, онда имам шансу“, рекао је Мари.

Биће ово њихов други дуел у Индијан Велсу. Пре осам година такође су се састали у полуфиналу и Новак је лако победио – 6:2, 6:3.

Очекује нас сигурно још један веома занимљив дуел двојице вршњака, са много дугачких и исрпљујућих размена. У другом полуфиналу које почиње одмах после првог састају се Роџер Федерер и Милош Раонић.

Коментари / 0

Оставите коментар