IV: Ko će u finale, Nole ili Endi?

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Britanac Endi Mari sastaju se od 19h u polufinalu Mastersa u Indijan Velsu.

Tenis 21.03.2015 | 18:20
IV: Ko će u finale, Nole ili Endi?

Biće to i repriza finala ovogodišnjeg Australijan opena koje je Đoković dobio sa 3-1 u setovima.

Srpski teniser vodi sa 16-8 u pobedama protiv Britanca, a dobio je i svih pet međusobnih duela od finala Vimbaldona 2013. godine.

Takođe, sprski teniser je slavio u osam od poslednjih devet okršaja sa Marijem, pa se slobodno može reći da je favorit i u polufinalu Indijan Velsa. Novak je do novog okršaja sa Marijem stigao bez borbe, pošto se u četvrtfinalu Bernard Tomik povukao sa turnira zbog povrede. Đoković je prethodno u Indijan Velsu savladao Bagdatisa, Ramosa i Iznera i pokušava da stigne do četvrte titule na ovom Mastersu u karijeri.

I Mari se nalazi u veoma dobroj formi, iako je imao nekoliko neočekivanih poraza posle prvog Gren slema sezone. U Indijan Velsu igra veoma dobro, a na putu do finala ispustio je samo jedan set. Mari zna šta ga očekuje u duelu sa najboljim na svetu.

„On je ovde u prošlosti igrao ekstremno dobro. Biće svež i spreman za polufinale, tako da me čeka težak duel. Ali, imam osećaj da igram dobro ove nedelje i ako uspem da zadržim taj nivo tenisa u subotu, onda imam šansu“, rekao je Mari.

Biće ovo njihov drugi duel u Indijan Velsu. Pre osam godina takođe su se sastali u polufinalu i Novak je lako pobedio – 6:2, 6:3.

Očekuje nas sigurno još jedan veoma zanimljiv duel dvojice vršnjaka, sa mnogo dugačkih i isrpljujućih razmena. U drugom polufinalu koje počinje odmah posle prvog sastaju se Rodžer Federer i Miloš Raonić.

Komentari / 0

Ostavite komentar