ЕЛ: Доминација српских кошаркаша!

Богдановић МВП кола, Боби Марјановић статистички испред свих. Недељу обележили и Теодосић и Бјелица! 

Кошарка 21.03.2015 | 21:20
ЕЛ: Доминација српских кошаркаша!

Евролига није погрешила када је прошле сезоне награду “звезда у успону“ доделила Богдану Богдановићу. Тада кошаркаш београдског Партизана наставио је да надограђује каријеру у дресу Фенербахчеа, а у 11. колу Евролиге је одиграо можда и најбољу партију од када се преселио у Истанбул. Арманију из Милана је убацио 25 поена и водио турски тим до убедљивих 98:77 и места у четвртфиналу елитног европског такмичења.

Богдановић је са пенала шутирао шест од шест, имао је и четири асистенције и две украдене лопте што је било довољно да надмаши значај 35 индексних поена Бобана Марјановића у поразу Црвене звезде од Барселоне од 73:77. Марјановић је убацио 23 поена, уз 11 скокова и пет асистенција.

Иза српског тандема остали су Нандо де Коло са 19 поена у победи ЦСКА над Уникахом (95:77), Никос Папас из Панатинаикоса, Милош Теодосић и још један члан српске репрезентације Немања Бјелица. Подсетимо, Теодосић је тријумфу Московљана допринео са 25 поена – само два промашаја – и осам асистенција, док је Бјелица миланском Арманију убацио 13, а имао је и девет скокова и шест асистенција.

Најефикаснији играч 11. кола је бек Макабија Џереми Парго, који је Жалгирис засуо са 26 поена у победи од 79:72. У просеку, најбољи стрелац Евролиге је Тејлор Рочести из Нижњија са 19,1 поеном по утакмици. Рочести је с 18,4 поена по мечу најефикаснији и у ТОП 16 фази.

Марјановић је са 10,4 скокова по утакмици, односно 10,1 у ТОП 16 фази најјача сила под обручима, а да Србија комплетира пуну петорку која је ове недеље блистала широм Европе потрудио се Стефан Марковић, који је дириговао игром Уникахе и са 10 асистенција, колико је имао и Реџи Рединг из Албе. У том сегмент игре Марковић и Рединг ове недеље нису имали равнога.

Теодосић је ипак и даље "тата" кад су асистенције у питању – ове сезоне просек је 7,3 по мечу, 6,8 у ТОП 16 фази Евролиге.

Руди Фернандез из Реала је најбољи крадљивац лиге (1,71 по мечу), Арт Паракхуски је најбољи блокер (2,1)… Погледајте и 10 најбољих потеза од ове недеље. И пре но што питате: Наравно да има и наших.

Коментари / 0

Оставите коментар