EL: Dominacija srpskih košarkaša!

Bogdanović MVP kola, Bobi Marjanović statistički ispred svih. Nedelju obeležili i Teodosić i Bjelica! 

Košarka 21.03.2015 | 21:20
EL: Dominacija srpskih košarkaša!

Evroliga nije pogrešila kada je prošle sezone nagradu “zvezda u usponu“ dodelila Bogdanu Bogdanoviću. Tada košarkaš beogradskog Partizana nastavio je da nadograđuje karijeru u dresu Fenerbahčea, a u 11. kolu Evrolige je odigrao možda i najbolju partiju od kada se preselio u Istanbul. Armaniju iz Milana je ubacio 25 poena i vodio turski tim do ubedljivih 98:77 i mesta u četvrtfinalu elitnog evropskog takmičenja.

Bogdanović je sa penala šutirao šest od šest, imao je i četiri asistencije i dve ukradene lopte što je bilo dovoljno da nadmaši značaj 35 indeksnih poena Bobana Marjanovića u porazu Crvene zvezde od Barselone od 73:77. Marjanović je ubacio 23 poena, uz 11 skokova i pet asistencija.

Iza srpskog tandema ostali su Nando de Kolo sa 19 poena u pobedi CSKA nad Unikahom (95:77), Nikos Papas iz Panatinaikosa, Miloš Teodosić i još jedan član srpske reprezentacije Nemanja Bjelica. Podsetimo, Teodosić je trijumfu Moskovljana doprineo sa 25 poena – samo dva promašaja – i osam asistencija, dok je Bjelica milanskom Armaniju ubacio 13, a imao je i devet skokova i šest asistencija.

Najefikasniji igrač 11. kola je bek Makabija Džeremi Pargo, koji je Žalgiris zasuo sa 26 poena u pobedi od 79:72. U proseku, najbolji strelac Evrolige je Tejlor Ročesti iz Nižnjija sa 19,1 poenom po utakmici. Ročesti je s 18,4 poena po meču najefikasniji i u TOP 16 fazi.

Marjanović je sa 10,4 skokova po utakmici, odnosno 10,1 u TOP 16 fazi najjača sila pod obručima, a da Srbija kompletira punu petorku koja je ove nedelje blistala širom Evrope potrudio se Stefan Marković, koji je dirigovao igrom Unikahe i sa 10 asistencija, koliko je imao i Redži Reding iz Albe. U tom segment igre Marković i Reding ove nedelje nisu imali ravnoga.

Teodosić je ipak i dalje "tata" kad su asistencije u pitanju – ove sezone prosek je 7,3 po meču, 6,8 u TOP 16 fazi Evrolige.

Rudi Fernandez iz Reala je najbolji kradljivac lige (1,71 po meču), Art Parakhuski je najbolji bloker (2,1)… Pogledajte i 10 najboljih poteza od ove nedelje. I pre no što pitate: Naravno da ima i naših.

Komentari / 0

Ostavite komentar