Мажића у небеса дижу, а он...

Српски арбитар не дозвољава еуфорију упркос бројним похвалама, посебно из Италије.

Фудбал 21.03.2015 | 23:20
Мажића у небеса дижу, а он...

Милорад Мажић и његови помоћници Далибор Ђурђевић, Милован Ристић, Дејан Петровић, Данило Грујић и Дејан Филиповић одлично су одрадили посао у реванш мечу осмине финала Лиге шампиона између Борусије Дортмунд и Јувентуса. Толико добро, да су их италијански медији предложили да суде финале елитног такмичења!

Тренутно најбољи српски арбитар, ипак, није "полетео" после бројних похвала. У изјави за СОС канал, судија из Врбаса рекао је да ће се он и његови сарадници потрудити да убудуће буду још бољи.

"Чврсто стојимо на земљи, размишљамо утакмицу по утакмицу. Анализирали смо меч од среде, извукли поуке и размишљаћемо о њима до наредног задатка. За викенд нас чека утакмица домаћег шампионата, следеће недеље квалификације за Европско првенство. Почео је период пун изазова, трудићемо се да нас не хвата еуфорија, мислим да томе нема места. Суђење је, ипак, посао у коме се памти последња утакмица. Покушаћемо да држимо садашњи ниво, а у перспективи и да га подигнемо за степеницу више", изјавио је Мажић.

Суђење у елиминационој фази Лиге шампиона сигурно носи велику одговорност, али је притисак огроман и у првенству Србије, где се данима полемише о свакој судијској грешци. Посебно ако је на штету "вечитих" – Црвене звезде и Партизана.

"Одређено искуство је у нама. Позитивна трема постоји пред било коју утакмицу. Не може се потценити меч у домаћим, а поготово у европским оквирима. У два најелитнија УЕФА такмичења стигли смо до четвртфинала, ту једноставно више не може да буде лоших утакмица", дипломатски је одговорио Мажић на питање где је већа тензија, у мечевима ЈСЛ или Лиге шампиона и Лиге Европе.

Милорад Мажић је у петак био почасни гост Скупштине Фудбалског савеза Србије, где је доделио признање најперспективнијем српском арбитру у 2014. години – Момчилу Марковићу.

"Драго ми је да је настављена пракса проглашавања најперспективнијих судија и да је признање добио колега Марковић. У Србији има судија пред којима је велика будућност. Уз рад, одрицање и веру Судијске организације и ФСС, могу да направе завидне каријере. Честике још једном Марковићу на сигурно заслуженом признању", поручио је Мажић.

Коментари / 0

Оставите коментар