Mažića u nebesa dižu, a on...

Srpski arbitar ne dozvoljava euforiju uprkos brojnim pohvalama, posebno iz Italije.

Fudbal 21.03.2015 | 23:20
Mažića u nebesa dižu, a on...

Milorad Mažić i njegovi pomoćnici Dalibor Đurđević, Milovan Ristić, Dejan Petrović, Danilo Grujić i Dejan Filipović odlično su odradili posao u revanš meču osmine finala Lige šampiona između Borusije Dortmund i Juventusa. Toliko dobro, da su ih italijanski mediji predložili da sude finale elitnog takmičenja!

Trenutno najbolji srpski arbitar, ipak, nije "poleteo" posle brojnih pohvala. U izjavi za SOS kanal, sudija iz Vrbasa rekao je da će se on i njegovi saradnici potruditi da ubuduće budu još bolji.

"Čvrsto stojimo na zemlji, razmišljamo utakmicu po utakmicu. Analizirali smo meč od srede, izvukli pouke i razmišljaćemo o njima do narednog zadatka. Za vikend nas čeka utakmica domaćeg šampionata, sledeće nedelje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Počeo je period pun izazova, trudićemo se da nas ne hvata euforija, mislim da tome nema mesta. Suđenje je, ipak, posao u kome se pamti poslednja utakmica. Pokušaćemo da držimo sadašnji nivo, a u perspektivi i da ga podignemo za stepenicu više", izjavio je Mažić.

Suđenje u eliminacionoj fazi Lige šampiona sigurno nosi veliku odgovornost, ali je pritisak ogroman i u prvenstvu Srbije, gde se danima polemiše o svakoj sudijskoj grešci. Posebno ako je na štetu "večitih" – Crvene zvezde i Partizana.

"Određeno iskustvo je u nama. Pozitivna trema postoji pred bilo koju utakmicu. Ne može se potceniti meč u domaćim, a pogotovo u evropskim okvirima. U dva najelitnija UEFA takmičenja stigli smo do četvrtfinala, tu jednostavno više ne može da bude loših utakmica", diplomatski je odgovorio Mažić na pitanje gde je veća tenzija, u mečevima JSL ili Lige šampiona i Lige Evrope.

Milorad Mažić je u petak bio počasni gost Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, gde je dodelio priznanje najperspektivnijem srpskom arbitru u 2014. godini – Momčilu Markoviću.

"Drago mi je da je nastavljena praksa proglašavanja najperspektivnijih sudija i da je priznanje dobio kolega Marković. U Srbiji ima sudija pred kojima je velika budućnost. Uz rad, odricanje i veru Sudijske organizacije i FSS, mogu da naprave zavidne karijere. Čestike još jednom Markoviću na sigurno zasluženom priznanju", poručio je Mažić.

Komentari / 0

Ostavite komentar