ИВ: Раонић избацио Рафу!

Милош Раонић савладао је Рафаела Надала са 4:6, 7:6(10), 7:5, па ће у полуфиналу Индијан Велса играти против Роџера Федерера.

Тенис 21.03.2015 | 12:00
ИВ: Раонић избацио Рафу!

Надал је знао шта ће бити највећи проблем, као и његов стручни штаб, али ни највећи напори шпанског тенисера нису спречили Раонића да забележи 19 асова. Ипак, и поред сјајног сервиса канадског представника, Рафа је успео да дође до три брејк лопте у трећем гему, а прву је одмах искористио. То му је уједно помогло да освоји први сет са 6:4.

Раонићу је сервис знантно ослабио у другој деоници, па се већ суочио са брејк лоптом на старту сета, али је освојио први гем. У наставку, тачније у петом и деветом гему, допустио је још четири прилике Надалу да му одузме сервис, али ни тада Шпанац није задао кључни ударац.

Као да је уследио одређено опуштање код шпанског тенисера, Раонић је у десетом гему дошао до две брејк лопте које, под притиском, није успео да искористи (5:5). Убрзо се отишло у тај-брејк, где је Надал забележио дуплу сервис грешку за 0:2. И поред тога, Рафа је дошао до три меч лопте које није искористио, што је кажњено у наставку.

Сигурно се играло при сервису, у шестом гему виђена брејк шанса, Рафина, но Раонић је био тај који је одузео сервис у кључним моментима, за 6:5 и тријумф остварен у наредном гему. Раонић ће се у полуфиналу састати са Роџером Федерером који елиминисао чешког тенисера Томаша Бердиха са 6:4, 6:0.

Коментари / 0

Оставите коментар