IV: Raonić izbacio Rafu!

Miloš Raonić savladao je Rafaela Nadala sa 4:6, 7:6(10), 7:5, pa će u polufinalu Indijan Velsa igrati protiv Rodžera Federera.

Tenis 21.03.2015 | 12:00
IV: Raonić izbacio Rafu!

Nadal je znao šta će biti najveći problem, kao i njegov stručni štab, ali ni najveći napori španskog tenisera nisu sprečili Raonića da zabeleži 19 asova. Ipak, i pored sjajnog servisa kanadskog predstavnika, Rafa je uspeo da dođe do tri brejk lopte u trećem gemu, a prvu je odmah iskoristio. To mu je ujedno pomoglo da osvoji prvi set sa 6:4.

Raoniću je servis znantno oslabio u drugoj deonici, pa se već suočio sa brejk loptom na startu seta, ali je osvojio prvi gem. U nastavku, tačnije u petom i devetom gemu, dopustio je još četiri prilike Nadalu da mu oduzme servis, ali ni tada Španac nije zadao ključni udarac.

Kao da je usledio određeno opuštanje kod španskog tenisera, Raonić je u desetom gemu došao do dve brejk lopte koje, pod pritiskom, nije uspeo da iskoristi (5:5). Ubrzo se otišlo u taj-brejk, gde je Nadal zabeležio duplu servis grešku za 0:2. I pored toga, Rafa je došao do tri meč lopte koje nije iskoristio, što je kažnjeno u nastavku.

Sigurno se igralo pri servisu, u šestom gemu viđena brejk šansa, Rafina, no Raonić je bio taj koji je oduzeo servis u ključnim momentima, za 6:5 i trijumf ostvaren u narednom gemu. Raonić će se u polufinalu sastati sa Rodžerom Federerom koji eliminisao češkog tenisera Tomaša Berdiha sa 6:4, 6:0.

Komentari / 0

Ostavite komentar