Повријеђени дјечак у стабилном стању

Дјечак стар око 15 година који је синоћ тешко повријеђен када је на њега пао дио фасаде са зграде на углу Македонске и Цетињске улице у Београду оперисан је и налази се у стабилном стању.

Србија 21.03.2015 | 10:18
Повријеђени дјечак у стабилном стању

Директор Клиничког центра Србије Миљко Ристић каже за Интернет портал РТС-а да је дјечак оперисан, свестан и да се налази у стабилном стању. Ристић наводи да је дјечак имао хематом много већи него што је дијагностика показала и додаје да ће дјечак бити упућен на контролни скенер.

Раније је портпарол Хитне помоћи Нада Мацура рекла да је дјечак задобио тупе повреде главе, да је конфузан и да је вјероватно доживео потрес мозга.У Бироу МУП-а Тањугу је речено да је до несреће дошло око 19.20 сати и да је полиција извршила увиђај.

Директор ЈКП "Јавно стамбено" Никола Ковачевић рекао је да зграду у Македонској 33, са које је отпао дио фасаде, одржава то предузеће, али каже да станари те зграде нису пријавили да постоји проблем са фасадом.

"Наше одржавање се односи само на основно одржавање зграде јер према закону власници фасаде су власници станова што значи да је фасада приватно власништво. Зато је Државна ревизија раније више пута забрањивала Граду да улаже новац у фасаде са образложењем да државни новац не смије да се троши на приватно власништво", навео је он у писаној изјави достављеној Тањугу.

Ковачевић је подсјетио да су на посљедњем спрату те зграде вршени грађевински радови док је у приземљу, у ресторану Шуматовац, вршена обимна реконструкција због које станари воде спор са власником ресторана.

Он је најавио да ће сутра на лице места изаћи грађевинска инспекција која ће утврдити да ли неки од ових радова имају везе са падом дијела фасаде.Ковачевић је обишао повријеђено дијете у Ургентном центру и место у Македонској улици где је пала фасада са зграде.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар