Povrijeđeni dječak u stabilnom stanju

Dječak star oko 15 godina koji je sinoć teško povrijeđen kada je na njega pao dio fasade sa zgrade na uglu Makedonske i Cetinjske ulice u Beogradu operisan je i nalazi se u stabilnom stanju.

Srbija 21.03.2015 | 10:18
Povrijeđeni dječak u stabilnom stanju

Direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić kaže za Internet portal RTS-a da je dječak operisan, svestan i da se nalazi u stabilnom stanju. Ristić navodi da je dječak imao hematom mnogo veći nego što je dijagnostika pokazala i dodaje da će dječak biti upućen na kontrolni skener.

Ranije je portparol Hitne pomoći Nada Macura rekla da je dječak zadobio tupe povrede glave, da je konfuzan i da je vjerovatno doživeo potres mozga.U Birou MUP-a Tanjugu je rečeno da je do nesreće došlo oko 19.20 sati i da je policija izvršila uviđaj.

Direktor JKP "Javno stambeno" Nikola Kovačević rekao je da zgradu u Makedonskoj 33, sa koje je otpao dio fasade, održava to preduzeće, ali kaže da stanari te zgrade nisu prijavili da postoji problem sa fasadom.

"Naše održavanje se odnosi samo na osnovno održavanje zgrade jer prema zakonu vlasnici fasade su vlasnici stanova što znači da je fasada privatno vlasništvo. Zato je Državna revizija ranije više puta zabranjivala Gradu da ulaže novac u fasade sa obrazloženjem da državni novac ne smije da se troši na privatno vlasništvo", naveo je on u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Kovačević je podsjetio da su na posljednjem spratu te zgrade vršeni građevinski radovi dok je u prizemlju, u restoranu Šumatovac, vršena obimna rekonstrukcija zbog koje stanari vode spor sa vlasnikom restorana.

On je najavio da će sutra na lice mesta izaći građevinska inspekcija koja će utvrditi da li neki od ovih radova imaju veze sa padom dijela fasade.Kovačević je obišao povrijeđeno dijete u Urgentnom centru i mesto u Makedonskoj ulici gde je pala fasada sa zgrade.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar