Овако се прави једна од најбољих пица на свијету

Габријеле Бонци, шеф светски познате пицерије, римског „Пицаријума“, открио је тајну пице, коју обожавају Римљани и хвале туристи из читавог света. Просто тесто које дуго стоји, квалитетни састојци и, најважније, добра рерна.

Занимљивости 21.03.2015 | 07:54
Овако се прави једна од најбољих пица на свијету

На листама најбољих пицерија годинама је већ резервисано место за „Пицаријум“ и његовог шефа Габријела Бонција.Познати по својој пици на парче (Пизза ал таглио) и безброј различитих комбинација воћа, поврћа, месних производа и сирева, Габријеле објашњава шта су кључне ствари потребне за добру пицу.

Тесто спрема од органског брашна, а након што се умеси оставља га да одлежи 48 сати. Након тога, од укупне количине прави порције потребне за прављење једне пице, па поново оставља тесто да „ради“ још 24 сата.

Тек тада од њега прави подлогу за пицу. Велики избор различитих врста пица најбоље се види док на снимку на тесто ставља оригано, димљену туцану паприку, осушену иситњену поморанџину кору, бели лук, кобасицу од мангулице и све то добро прекрије моцарелом и броколијем.

„Кување је као вожња аутомобила. Можете да имате најбоље састојке и тесто, али вам опет треба добар возач. Возач је у овом случају рерна. Печење је 90 одсто целог процеса. Чак и ако немате најбоље тесто, уколико знате како да га печете добићете сјајну пицу“, објашњава Габријеле.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар