Ovako se pravi jedna od najboljih pica na svijetu

Gabrijele Bonci, šef svetski poznate picerije, rimskog „Picarijuma“, otkrio je tajnu pice, koju obožavaju Rimljani i hvale turisti iz čitavog sveta. Prosto testo koje dugo stoji, kvalitetni sastojci i, najvažnije, dobra rerna.

Zanimljivosti 21.03.2015 | 07:54
Ovako se pravi jedna od najboljih pica na svijetu

Na listama najboljih picerija godinama je već rezervisano mesto za „Picarijum“ i njegovog šefa Gabrijela Boncija.Poznati po svojoj pici na parče (Pizza al taglio) i bezbroj različitih kombinacija voća, povrća, mesnih proizvoda i sireva, Gabrijele objašnjava šta su ključne stvari potrebne za dobru picu.

Testo sprema od organskog brašna, a nakon što se umesi ostavlja ga da odleži 48 sati. Nakon toga, od ukupne količine pravi porcije potrebne za pravljenje jedne pice, pa ponovo ostavlja testo da „radi“ još 24 sata.

Tek tada od njega pravi podlogu za picu. Veliki izbor različitih vrsta pica najbolje se vidi dok na snimku na testo stavlja origano, dimljenu tucanu papriku, osušenu isitnjenu pomorandžinu koru, beli luk, kobasicu od mangulice i sve to dobro prekrije mocarelom i brokolijem.

„Kuvanje je kao vožnja automobila. Možete da imate najbolje sastojke i testo, ali vam opet treba dobar vozač. Vozač je u ovom slučaju rerna. Pečenje je 90 odsto celog procesa. Čak i ako nemate najbolje testo, ukoliko znate kako da ga pečete dobićete sjajnu picu“, objašnjava Gabrijele.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar