Ух, ала се кува у Шпанији око финала Купа Краља!

Барселона и Билбао по сваку цену желе финале Купа краља у Мадриду! Мадриђани желе да избегну ситуацију из 1997. године, када је Барселона у финалу купа победила Бетис, а тадашњи председник Ђоан Гашпарт утрчао је на терен да прослави успех, док су из звучника допирали тактови химне каталонског клуба.

Фудбал 21.03.2015 | 14:40
Ух, ала се кува у Шпанији око финала Купа Краља!

Како се приближава финална утакмица шпанског Купа краља између Барселоне и Атлетик Билбаа, тако се подиже и тензија на Иберијском полуострву. Узрок свему је одбијање мадридског Реала да уступи свој стадион Сантијаго Бернабеу за ту утакмицу која је на програму 30. маја.

И Барселона и Атлетик су се изјаснили и навели Бернабеу као стадион на којем би волели да играју финале, а на крају ће морати да “пресече“ Фудбалски савез Шпаније.
“Неки градови су већ послали кандидатуре за организацију утакмице, али међу њима није и Мадрид. Пошто оба клуба желе да играју на Бернабеу, затражили смо од савеза да се званично изјасни. Засад нисмо размишљали о варијанти да тражимо да се игра на неком другом стадиону“, рекао је Алберт Солер извршни директор Барселоне.

Мадриђани наводно желе да избегну ситуацију из 1997. године, када је Барселона у финалу купа победила Бетис, а тадашњи председник Ђоан Гашпарт утрчао је на терен да прослави успех, док су из звучника допирали тактови химне каталонског клуба.

Још горе је било 2009. у Валенсији и 2012. године на стадиону Атлетика у Мадриду, када је Барселона и финалу савладала Атлетик Билбао, а навијачи каталонског и баскијског клуба су звиждали док се интонирала химнка Шпаније

У краљевском клубу се надају и да би за њих идеалан изговор могло да буде то што би његова филијала Реал Мадрид Кастиља могао да игра бараж за пласман у Сегунду у то време, а према традицији, за такве мечеве користи се Бернабеу.

Коментари / 0

Оставите коментар