Uh, ala se kuva u Španiji oko finala Kupa Kralja!

Barselona i Bilbao po svaku cenu žele finale Kupa kralja u Madridu! Madriđani žele da izbegnu situaciju iz 1997. godine, kada je Barselona u finalu kupa pobedila Betis, a tadašnji predsednik Đoan Gašpart utrčao je na teren da proslavi uspeh, dok su iz zvučnika dopirali taktovi himne katalonskog kluba.

Fudbal 21.03.2015 | 14:40
Uh, ala se kuva u Španiji oko finala Kupa Kralja!

Kako se približava finalna utakmica španskog Kupa kralja između Barselone i Atletik Bilbaa, tako se podiže i tenzija na Iberijskom poluostrvu. Uzrok svemu je odbijanje madridskog Reala da ustupi svoj stadion Santijago Bernabeu za tu utakmicu koja je na programu 30. maja.

I Barselona i Atletik su se izjasnili i naveli Bernabeu kao stadion na kojem bi voleli da igraju finale, a na kraju će morati da “preseče“ Fudbalski savez Španije.
“Neki gradovi su već poslali kandidature za organizaciju utakmice, ali među njima nije i Madrid. Pošto oba kluba žele da igraju na Bernabeu, zatražili smo od saveza da se zvanično izjasni. Zasad nismo razmišljali o varijanti da tražimo da se igra na nekom drugom stadionu“, rekao je Albert Soler izvršni direktor Barselone.

Madriđani navodno žele da izbegnu situaciju iz 1997. godine, kada je Barselona u finalu kupa pobedila Betis, a tadašnji predsednik Đoan Gašpart utrčao je na teren da proslavi uspeh, dok su iz zvučnika dopirali taktovi himne katalonskog kluba.

Još gore je bilo 2009. u Valensiji i 2012. godine na stadionu Atletika u Madridu, kada je Barselona i finalu savladala Atletik Bilbao, a navijači katalonskog i baskijskog kluba su zviždali dok se intonirala himnka Španije

U kraljevskom klubu se nadaju i da bi za njih idealan izgovor moglo da bude to što bi njegova filijala Real Madrid Kastilja mogao da igra baraž za plasman u Segundu u to vreme, a prema tradiciji, za takve mečeve koristi se Bernabeu.

Komentari / 0

Ostavite komentar