Случај Павловић - јер ништа није црно и бијело!

Сукоб тренера и најискуснијег кошаркаша Партизана дошао је у веома незгодном тренутку за црно-беле, само два дана уочи гостовања у Подгорици у којем се одлучује о другом месту на табели.

Кошарка 21.03.2015 | 14:20
Случај Павловић - јер ништа није црно и бијело!

Таман када су кошаркаши Партизана почели да подижу форму на висок ниво, везали 12 победа у регионалном такмичењу и ангажовали Џоша Акојона, дуго чекано појачање на позицији плејмејкера, уследио је шок за навијаче. У петак ујутру као бомба је одјекнула вест да је на тренингу дошло до сукоба искусног Александра Павловића и тренера Душка Вујошевића.

Да ствар буде још гора, све то је процурело у јавност само два дана пред утакмицу против Будућности у Подгорици у последњем колу Јадранске лиге у којем победа доноси друго место и предност домаћег терена у полуфиналу плеј-офа регионалног такмичења.

Све се дешава и само 10-ак дана пошто су навијачи Партизана организовали утакмицу у Пиониру и сакупили новац за помоћ клубу и показали да представљају велику снагу клуба, а сада се налазе у ситуацији да стрепе како ће изгледати екипа у мечу у Подгорици.

Нико од челника Партизана у првом тренутку није реаговао, али је Вујошевић потврдио да је до сукоба дошло, истовремено демантујући да су се касније побунили и неки други играчи попут Драгана Милосављевића, Милана Мачвана и Еде Мурића. Чини се ипак, да у том тренутку, тренер црно-белих није могао да да коначан одговор да ли се ситуација смирила и да ли ће се Павловић наћи на списку путника за Подгорицу у суботу.

Како сада ствари остаје, вероватно ће навијачи Партизана и јавност морати да се стрпе до сутра ујутру како би видели каква је коначна ситуација. Овакав догађај свакако није био потребан црно-белима у једном од тренутка који би могао преломно да утиче на остатак сезоне и шансе за освајање трофеја.

Наравно, као и увек када су у питању овакве ситуације на релацији играч-тренер, долази до поларизације на оне који правдају једног или другог. Када се на то дода колики је Вујошевић магнет за медије, онда не чуди што се цела ствар подигла на овако висок ниво и што се више прича о томе него о дуелу против Будућности.

Прошле сезоне десила се слична ситуација после сукоба Вујошевића и Богдана Богдановића, али су се ствари смириле, млади бек је одиграо сјајно у финалној серији против Црвене звезде, проглашен је за најкориснијег играча, а Богдановић је са пехаром и у пријатељској атмосфери напустио Партизан и потписао за Фенербахче.

Очигледно је да је тренер Партизана у последње време био незадовољан Павловићевим односом према тренинзима, што је потврдио и на конференцији за медије у петак, а један од “окидача“ била је и недавна слаба партија на пријатељском мечу против Мега Лекса. Уследио је и казнени тренинг у шест ујутру, нешто што често тешко пада играчима, али резултати Партизана претходних година сведоче да је то, иако не популарна, врло делотворна метода. Вујошевић је истакао да нико не може да буде изнад тима, али да је спреман да пружи руку и опрости, како је рекао, грешку свакоме и да ће коначна одлука бити у интересу црно-белих.

На жалост навијача Партизана, чини се да је озбиљна штета већ направљена, а питање је како ће тренутна ситуација, макар била и предимензионирана да утиче на екипу уочи веома важне утакмице. Саша Павловић свакако је неко ко је за веома кратко време заслужено добио поверење и подршку навијача, пре свега због одлуке да у два наврата потпише за клуб који се налази у тешким финансијским проблемима.

Павловић је пристао да игра за знатно мање новца него што би могао да заради у неком иностраном клубу и, тако снажне изјаве привржености клубу потврдио конкретно, делима. Новонастала ситуација неминовно намеће питање ко је крив, али одговор је као и увек комплексан и истина не може да буде само црна или само бела.

За екипу која улази у најтежи и најважнији период сезоне вероватно би најбоље било да се ствари изгладе, да интерес тима буде изнад личног поноса, а да се притом не нарушава ауторитет тренера који је својевремено и сам признао да је присталице старе Пруске школе васпитања.

Својевремено је Саша Павловић, после одласка Ђорђа Гагића из клуба, на Инстаграму написао да најјачи само остају - наравно, између ове две ситуације нема превише сличности, а најважније када је Партизан у питању свакако је да се пронађе брзо и обострано добро решење, уколико је могуће, како би тим био спреман за оно што га за два дана чека у Подгорици.

Коментари / 0

Оставите коментар