Slučaj Pavlović - jer ništa nije crno i bijelo!

Sukob trenera i najiskusnijeg košarkaša Partizana došao je u veoma nezgodnom trenutku za crno-bele, samo dva dana uoči gostovanja u Podgorici u kojem se odlučuje o drugom mestu na tabeli.

Košarka 21.03.2015 | 14:20
Slučaj Pavlović - jer ništa nije crno i bijelo!

Taman kada su košarkaši Partizana počeli da podižu formu na visok nivo, vezali 12 pobeda u regionalnom takmičenju i angažovali Džoša Akojona, dugo čekano pojačanje na poziciji plejmejkera, usledio je šok za navijače. U petak ujutru kao bomba je odjeknula vest da je na treningu došlo do sukoba iskusnog Aleksandra Pavlovića i trenera Duška Vujoševića.

Da stvar bude još gora, sve to je procurelo u javnost samo dva dana pred utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici u poslednjem kolu Jadranske lige u kojem pobeda donosi drugo mesto i prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa regionalnog takmičenja.

Sve se dešava i samo 10-ak dana pošto su navijači Partizana organizovali utakmicu u Pioniru i sakupili novac za pomoć klubu i pokazali da predstavljaju veliku snagu kluba, a sada se nalaze u situaciji da strepe kako će izgledati ekipa u meču u Podgorici.

Niko od čelnika Partizana u prvom trenutku nije reagovao, ali je Vujošević potvrdio da je do sukoba došlo, istovremeno demantujući da su se kasnije pobunili i neki drugi igrači poput Dragana Milosavljevića, Milana Mačvana i Ede Murića. Čini se ipak, da u tom trenutku, trener crno-belih nije mogao da da konačan odgovor da li se situacija smirila i da li će se Pavlović naći na spisku putnika za Podgoricu u subotu.

Kako sada stvari ostaje, verovatno će navijači Partizana i javnost morati da se strpe do sutra ujutru kako bi videli kakva je konačna situacija. Ovakav događaj svakako nije bio potreban crno-belima u jednom od trenutka koji bi mogao prelomno da utiče na ostatak sezone i šanse za osvajanje trofeja.

Naravno, kao i uvek kada su u pitanju ovakve situacije na relaciji igrač-trener, dolazi do polarizacije na one koji pravdaju jednog ili drugog. Kada se na to doda koliki je Vujošević magnet za medije, onda ne čudi što se cela stvar podigla na ovako visok nivo i što se više priča o tome nego o duelu protiv Budućnosti.

Prošle sezone desila se slična situacija posle sukoba Vujoševića i Bogdana Bogdanovića, ali su se stvari smirile, mladi bek je odigrao sjajno u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde, proglašen je za najkorisnijeg igrača, a Bogdanović je sa peharom i u prijateljskoj atmosferi napustio Partizan i potpisao za Fenerbahče.

Očigledno je da je trener Partizana u poslednje vreme bio nezadovoljan Pavlovićevim odnosom prema treninzima, što je potvrdio i na konferenciji za medije u petak, a jedan od “okidača“ bila je i nedavna slaba partija na prijateljskom meču protiv Mega Leksa. Usledio je i kazneni trening u šest ujutru, nešto što često teško pada igračima, ali rezultati Partizana prethodnih godina svedoče da je to, iako ne popularna, vrlo delotvorna metoda. Vujošević je istakao da niko ne može da bude iznad tima, ali da je spreman da pruži ruku i oprosti, kako je rekao, grešku svakome i da će konačna odluka biti u interesu crno-belih.

Na žalost navijača Partizana, čini se da je ozbiljna šteta već napravljena, a pitanje je kako će trenutna situacija, makar bila i predimenzionirana da utiče na ekipu uoči veoma važne utakmice. Saša Pavlović svakako je neko ko je za veoma kratko vreme zasluženo dobio poverenje i podršku navijača, pre svega zbog odluke da u dva navrata potpiše za klub koji se nalazi u teškim finansijskim problemima.

Pavlović je pristao da igra za znatno manje novca nego što bi mogao da zaradi u nekom inostranom klubu i, tako snažne izjave privrženosti klubu potvrdio konkretno, delima. Novonastala situacija neminovno nameće pitanje ko je kriv, ali odgovor je kao i uvek kompleksan i istina ne može da bude samo crna ili samo bela.

Za ekipu koja ulazi u najteži i najvažniji period sezone verovatno bi najbolje bilo da se stvari izglade, da interes tima bude iznad ličnog ponosa, a da se pritom ne narušava autoritet trenera koji je svojevremeno i sam priznao da je pristalice stare Pruske škole vaspitanja.

Svojevremeno je Saša Pavlović, posle odlaska Đorđa Gagića iz kluba, na Instagramu napisao da najjači samo ostaju - naravno, između ove dve situacije nema previše sličnosti, a najvažnije kada je Partizan u pitanju svakako je da se pronađe brzo i obostrano dobro rešenje, ukoliko je moguće, kako bi tim bio spreman za ono što ga za dva dana čeka u Podgorici.

Komentari / 0

Ostavite komentar