Пике: Дерби са Реалом одређује првака!

Дефанзивац Барселоне Ђерар Пике рекао је да је свестан да би победа над Реалом у ’Ел класику’ у недељу увече донео каталонском клубу титулу.

Фудбал 21.03.2015 | 17:40
Пике: Дерби са Реалом одређује првака!

Барселона тренутно држи чело табеле Примере са 65 бодова, једним више од ’краљевског клуба’, а ’Ел класико’ се игра у недељу од 21 час на „Камп ноу“.

„’Ел класико’ је веома битан корак напред за нас. Имамо још десет утакмица, али смо близу. Три бода би нам донела одређену предност која би могла да нам донесе титулу. Дефинитивно, желимо победу“, нагласио је Пике.

Барселона је претходних недеља на најбољи начин искористила лошија издања Реала, а Пике верује да он и саиграчи могу да наставе у истом ритму.

„У позитивном ритму смо, победили смо на великом броју утакмица. У нападу имамо тројицу сјајних играча, а и у одбрани смо веома добро. Дочекујемо ’Ел класико’ са доста самопоуздања и жељом да освојимо три бода. Више сте самоуверени када у овакву утакмицу улазите после победничког низа. Реал нема најбољи низ, али у ’Ел класику’, без обзира како играте, шансе су 50/50“, рекао је Пике.

Шпански фудбалер је такође изнео низ речи хвале на рачун ’краљевског клуба’.

„Реал је још један одличан тим, са сјајним играчима, и то ову утакмицу чини посебно. Кристијано и Бејл су веома јаки, брзи и опасни у игри ’1 на 1’ у казненом простору. Бензема им даје баланс и наш главни задатак је да њега зауставимо“, истакао је Пике.

Коментари / 0

Оставите коментар