Pike: Derbi sa Realom određuje prvaka!

Defanzivac Barselone Đerar Pike rekao je da je svestan da bi pobeda nad Realom u ’El klasiku’ u nedelju uveče doneo katalonskom klubu titulu.

Fudbal 21.03.2015 | 17:40
Pike: Derbi sa Realom određuje prvaka!

Barselona trenutno drži čelo tabele Primere sa 65 bodova, jednim više od ’kraljevskog kluba’, a ’El klasiko’ se igra u nedelju od 21 čas na „Kamp nou“.

„’El klasiko’ je veoma bitan korak napred za nas. Imamo još deset utakmica, ali smo blizu. Tri boda bi nam donela određenu prednost koja bi mogla da nam donese titulu. Definitivno, želimo pobedu“, naglasio je Pike.

Barselona je prethodnih nedelja na najbolji način iskoristila lošija izdanja Reala, a Pike veruje da on i saigrači mogu da nastave u istom ritmu.

„U pozitivnom ritmu smo, pobedili smo na velikom broju utakmica. U napadu imamo trojicu sjajnih igrača, a i u odbrani smo veoma dobro. Dočekujemo ’El klasiko’ sa dosta samopouzdanja i željom da osvojimo tri boda. Više ste samouvereni kada u ovakvu utakmicu ulazite posle pobedničkog niza. Real nema najbolji niz, ali u ’El klasiku’, bez obzira kako igrate, šanse su 50/50“, rekao je Pike.

Španski fudbaler je takođe izneo niz reči hvale na račun ’kraljevskog kluba’.

„Real je još jedan odličan tim, sa sjajnim igračima, i to ovu utakmicu čini posebno. Kristijano i Bejl su veoma jaki, brzi i opasni u igri ’1 na 1’ u kaznenom prostoru. Benzema im daje balans i naš glavni zadatak je da njega zaustavimo“, istakao je Pike.

Komentari / 0

Ostavite komentar