Толе: Имамо лијепу будућност, стварамо тим за ЕП 2016.!

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић рекао је да та организација увек тежи вишем и бољем и додао да су сви очекивали бољи пласман А репрезентације.

Фудбал 21.03.2015 | 11:40
Толе: Имамо лијепу будућност, стварамо тим за ЕП 2016.!

"Сви смо желели у овом тренутку бољи пласман репрезентације, али смо свесни и тешких околности кроз које смо пролазили. Имамо много тога доброг на нивоу А репрезентације, али хоћемо да створимо јачи тим. Тим који ће нас одвести у Француску. У то и те како верујем, убеђен да оптимизам заједнички делимо", навео је Караџић у извештају и плану ФСС-а за сезону 2014/15.

Репрезентација Србије се такмичи у квалификационој групи И и заузима претпоследње четврто место на табели са једним бодом. Караџић је рекао да верује да је ФСС у претходном периоду "још једном био на нивоу који заслужује, као највећа спортска организација на Балкану".

"Фудбал мора да окупља вредне професионалце који испуњавају циљеве и зацртане планове, ако хоћемо да ово буде и кућа срећних људи који све послове обављају са задовољством и поносом", казао је Караџић.

Он је додао да сматра да је ФСС пословао позитивно и да су све одлуке донесене на седницама надлежних органа и тела Савеза.

"Ту сублимирам и финансијско пословање, као и остварене резултате на терену и остварено на пољу изградње и реконструкције, као и у свим осталим делатностима", рекао је Караџић.

Млада репрезентација Србије пласирала се на Европско првенство у Чешкој, селекција до 20 година је изборила учешће на Светском шампионату на Новом Зеланду, омладинци и кадети су на корак од пласмана на континентална првенства, а ФСС ће следеће године организовати Европско првенство у футсалу.

"Искрено, са таквим остварењима мало који европски савез може да се подичи. А, хоћемо и више и боље, не кријем...", истакао је Караџић.

Према његовим речима, српски клупски фудбал је у великим финансијским проблемима.

"Од самог признања нема много користи, знамо то, а апелујемо на државне органе да дефинисањем услова приватизације помогну дугорочнијем решењу овог питања", навео је први човек ФСС-а.

Како је рекао, Скупштина ФСС служи да се поставе темељи рада за дужи временски период.

"Убеђен сам да ће анализе и конструктивни предлози дати нови допринос у том циљу. Српски фудбал има одличну перспективу, не пропустимо ни једну прилику да му личним доприносом пружимо значајну помоћ", закључио је Караџић.

Коментари / 0

Оставите коментар