Tole: Imamo lijepu budućnost, stvaramo tim za EP 2016.!

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da ta organizacija uvek teži višem i boljem i dodao da su svi očekivali bolji plasman A reprezentacije.

Fudbal 21.03.2015 | 11:40
Tole: Imamo lijepu budućnost, stvaramo tim za EP 2016.!

"Svi smo želeli u ovom trenutku bolji plasman reprezentacije, ali smo svesni i teških okolnosti kroz koje smo prolazili. Imamo mnogo toga dobrog na nivou A reprezentacije, ali hoćemo da stvorimo jači tim. Tim koji će nas odvesti u Francusku. U to i te kako verujem, ubeđen da optimizam zajednički delimo", naveo je Karadžić u izveštaju i planu FSS-a za sezonu 2014/15.

Reprezentacija Srbije se takmiči u kvalifikacionoj grupi I i zauzima pretposlednje četvrto mesto na tabeli sa jednim bodom. Karadžić je rekao da veruje da je FSS u prethodnom periodu "još jednom bio na nivou koji zaslužuje, kao najveća sportska organizacija na Balkanu".

"Fudbal mora da okuplja vredne profesionalce koji ispunjavaju ciljeve i zacrtane planove, ako hoćemo da ovo bude i kuća srećnih ljudi koji sve poslove obavljaju sa zadovoljstvom i ponosom", kazao je Karadžić.

On je dodao da smatra da je FSS poslovao pozitivno i da su sve odluke donesene na sednicama nadležnih organa i tela Saveza.

"Tu sublimiram i finansijsko poslovanje, kao i ostvarene rezultate na terenu i ostvareno na polju izgradnje i rekonstrukcije, kao i u svim ostalim delatnostima", rekao je Karadžić.

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo u Češkoj, selekcija do 20 godina je izborila učešće na Svetskom šampionatu na Novom Zelandu, omladinci i kadeti su na korak od plasmana na kontinentalna prvenstva, a FSS će sledeće godine organizovati Evropsko prvenstvo u futsalu.

"Iskreno, sa takvim ostvarenjima malo koji evropski savez može da se podiči. A, hoćemo i više i bolje, ne krijem...", istakao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, srpski klupski fudbal je u velikim finansijskim problemima.

"Od samog priznanja nema mnogo koristi, znamo to, a apelujemo na državne organe da definisanjem uslova privatizacije pomognu dugoročnijem rešenju ovog pitanja", naveo je prvi čovek FSS-a.

Kako je rekao, Skupština FSS služi da se postave temelji rada za duži vremenski period.

"Ubeđen sam da će analize i konstruktivni predlozi dati novi doprinos u tom cilju. Srpski fudbal ima odličnu perspektivu, ne propustimo ni jednu priliku da mu ličnim doprinosom pružimo značajnu pomoć", zaključio je Karadžić.

Komentari / 0

Ostavite komentar