Представљамо парове 1/4-финала ЛШ: Порто - Бајерн...

Баварци су и пре 28 година били страшни, али штикла једног Алжирца је ушла у историју...Баварци задовољно трљају руке, али то су радили и 1987. у Бечу па их је чудесни Мађер послао уплакане пут Минхена...!

Фудбал 21.03.2015 | 10:00
Представљамо парове 1/4-финала ЛШ: Порто - Бајерн...

Извучени су парови четвртфинала Лиге шампиона, а против Бајерна и Барселоне нико није хтео. Ипак, пре Бајерновог, извучено је име незгодних Португалаца, па ће тако змајеви предвођени убитачним нападачким триом Кварежма, Брахими, Мартинез, покушати да направе подвиг који би можда и надвисио титулу шампиона Старог континента из 1987. када су у финалу савладали управо минхенски Бајерн.

Јасно је ко је фаворит, али фудбал је фудбал, неретко лошији тим може да победи и прође даље, а свакако нико не може да гарантује да ће моћни Бајерн надиграти лепршаве Португалце. Иако овај дуел не делује ни изблиза атрактивно као мадридски дерби или пак дуел Барселоне и Пари Сен Жермена, немојте ни случајно да помислите да на Драгау и Алијанц Арени неће све прштати од квалитетног фудбала.

Сигурно ће се старији навијачи Бајерна сетити финала Купа шампиона из 1987. Бајерн је такође био велики фаворит. Црвено-плави дрес су носиле легенде Бавараца Румениге, Матеус, Бреме, Хенес... Сви они су остали ускраћени за титулу шампиона Европе због неког тамо симпатичног Порта и због неког тамо Алжирца који их је са два потеза матирао и бацио у очај.

Бајерн је био бољи тим у финалу које се играло на Пратер стадиону у Бечу пред више од 60.000 гледалаца. Повели су Немци већ у 25. минуту голом Кегла и све до тог фамозног 77. минута контролисали и игру и резултат. А онда је на сцену ступио неустрашиви Мађер. Пар изненадних грешака Бајернових дефанзиваца, испао је и голман Паф, а Рабах Мађер је био леђима окренут голу и у ситуацији у којој би се 99 од 100 фудбалера окренуло и закуцало лопту у гол противника, петом, хладнокрвно, шмекерски, постигао један од најлепших голова у финалима Лиге шампиона.

Бајерн и Порто су се састали након тога у четвртфиналу Купа шампиона у сезони 1990/1991, када је Бајерн у полуфиналу испао од Црвене звезде која је касније постала шампион Европе.

Поново у четвртфиналу, овог пута у сезони 99/00 Бајерн и Порто су одиграли невероватан двомеч. Тада је садашњи селектор Португала, Фенандо Сантос, водио Португалце који су могли много да није било гола Паула Серђа у 92. минуут утакмице на олимпијском стадиону у Минхену. На првој утакмици у Португалу било је 1:1, а фантастичан гол главом је постигао Марио Жардел на асистенцију Љубинка Друловића.

Робен, Рибери, Лам, Швајни и остале звезде Бајерна сигурно улазе у овај дуел као велики фаворити, али немојте прерано отписивати Португалце. Сетите се Мађера.

Коментари / 0

Оставите коментар