Представљамо парове 1/4-финала ЛШ: Јуве - Монако...

Старој дами леже Кнежеви, Марсијал би могао стопама Трезегеа и Анрија. Јувентус је 1998. године преко Кнежева дошла до дуела са Реалом и први пут пикирао младе француске нападаче пре него што их је довео у Торино.

Фудбал 21.03.2015 | 09:40
Представљамо парове 1/4-финала ЛШ: Јуве - Монако...

Навијачи Јувентуса славе, добили су најслабијег могућег противника у четвртини финала Лиги шампиона, а они мало старији свој оптимизам заснивају и на претходном такмичарском дуелу њиховог тима и Монака, само се надају да ипак неће све бити исто као и те 1998. године.

Стара дама и Кнежеви су сударили у полуфиналу елитног континенталног такмичења у сезони 1997/1998 и Јувентини нису показали поштовање према аристократији те су на Чизми испрашили госте са 4:1. То и није било тешко пошто су црно-беле тада игра Дидије Дешам, Зинедин Зидан, Антонио Конте, Едгар Давидс, Алесандро Дел Пјеро, Анђело Перуци и Филипо Инзаги. Сам крем европског фудбала.

На другој страни је такође било легенеди, а италијански навијачи се најбоље сећају двојице младих француских нападача, једног због голова којима их је одушевљавао, а другог због горког укуса у устима када је после брзог одласка из Торина постао двоструки освајач Златне копачке.

Давид Трезеге и Тјери Анри су тада стварали репутацију на Азурној обали, а директно са стадиона Луј ИИ су се преселили на север Италије у наредним годинама, Анри се кратко задржао и тек у Арсеналу достигао статус једног од најбољих нападача свих времена, пропуст који ће дуго пратити Јувентус.

А могао би да их прогања у виду реинкарнације легенде Арсенала – Антонија Марсијала, младог нападача и једног од главних адута Леонарда Жардима да ће успети да постигне највеће изненађење у последњих неколико сезона Лиге шампиона пласманом у полуфинала.

У реваншу су Французи тријумфовали на домаћем терену са 3:2 уз гол Анрија, али је италијански гигант ипак отишао у финале укупним резултатом 6:4.

Тамо их је зауставио Пеђа Мијатовић и донео титулу шампиона Европе Реалу тако да се навијачи италијанског клуба надају да се историја неће у потпуности поновити.

Прва реакција легенде Јувентуса, Павела Недведа, на жреб Лиге шампиона је позив на опрез.

Пре него што су се замешале куглице на жребу сви су вероватно говорили у себи „ само нам дајте Монако“. И коме друго да се испуни та жеља до Италијанима, историјски гледано миљеницима фортуне. Јувентус, клуб са највише навијача на Апенинима браниће боје чизме, а противник ће им бити комшије из Монака. Павел Недвед, бивши фудбалер црно-белих из Торина позива на опрез. Када се види како је Арсенал морао да положи свој целокупни арсенал пред Монаком ,та изјава веома има смисла.
„Гледао сам како играју, и веома сам импресиониран. Нису се случајно нашли у четвртфиналу, играју далеко опасније на страни него на домаћем терену. Имамо шансе да прођемо, али не треба да трчати пред руду, имамо доста проблема са повредама и то мора да се превазиђе. Алегри ради фантастичан посао, као и два навална играча која играју у изузетној форми“, рекао је Недвед за телевизију Скај.

Како са италијанске стране долазе речи хвале, слично је и у Монаку. Тај клуб кроз историју нема добар скор у нокаут мечевима са италијаснким клубовима. Два пута су испадали од Интера, једном од Сампдорије , Јувентуса и Милана, а једини успех Монако је имао против Роме у сезони 1991/1992.
„ Пре свега срећни смо докле смо догурали, дошли смо међу осам најбољих у Европи.Пре две године смо били у другој француској лиги. Пресрећни смо!Играћемо без притиска, али са амбицијом. Има доста Италијана у Монаку, комшије смо, биће то диван амбијент“, рекао је Вадим Васиљев.

Коментари / 0

Оставите коментар