Партизан пред Подгорицу: Само да буде регуларно!

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић пред одлучујући меч против Будућности за коначан пласман пред плеј-оф АБА лиге тражи да се обезбеди пуна регуларност. "Праведно је да онај ко на терену заслужи успех и оде у Евролигу".

Кошарка 21.03.2015 | 09:20
Партизан пред Подгорицу: Само да буде регуларно!

Борба за другу позицију у АБА лиги у "Морачи"!

Подгоричка Будућност и београдски Партизан у недељу, 22. марта (19 часова) у међусобном дуелу ће одредити пласман пред плеј-оф регионалне лиге. Више него узбудљиво!

Зато и није чудно што су се пред ову утакмицу подигле тензије, зато што се тражи карта више (мада домаћин жели да, што је могуће више, умањи присуство навијача Партизана у "Морачи"), а тренер црно-белих Душко Вујошевић захтева од челника Лиге само једно - регуларност.

"Потребно је издржати притисак, концентрацију. Они који воде Лигу имају повећану обавезу да до краја обезбеде регуларност. Да на терен не може нико да уђе, да су ходници обезбеђени, да суђење буде са грешкама које немају тенденцију, да предност домаћег терена остане у буци навијача, али и да предност буде у буци навијача у сали у којој се игра и ни у чему другом", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре.

Вујошевић је пун речи хвале за противника црно-белих у последњем колу регионалне лиге.

"Будућност је ове године направила веома добар тим. Један клуб здрав, који има могућности сразмерне амбицијама и интервенцијама током првенства, иако је већ у старту њихов квалитет био на завидном нивоу. Имају оправдане амбиције да ове године дођу до Евролиге и у том смислу виде да је предност домаћег терена важна у доигравању. Урадиће све што је у њиховој моћи да ту утакмицу одиграју на прави начин. Њихове амбиције потпуно разумем и сматрам нормалним и оправданим", каже стратег Партизана.

О значају меча, Вујошевић је рекао:

"Меч је битан за лакши наставак посла иза тога, али тај лакши мора бити стављен под знак навода. Ако завршимо на четвртој позицији, морамо бити у стању да и са четврте позиције играмо са Звездом у полуфиналу, а ако завршимо на другој позицији, чека нас ни најмање није лак посао са Цедевитом, која је озбиљна екипа, која је имала пад током сезоне, међутим сезона је дуга и није могуће да се у једној линији све дешава".

Наравно, неизбежан је део о финансијама:

"Друго место није гаранција да ће се доћи до финала. Наш градски ривал, Будућност и Цедевита су економски много стабилинији и са те стране су њихове амбиције оправданије, али на срећу или на нечију жалост, није све у материјалном делу, већ има и нечега другога. Наде су реална ствар и ми ћемо покушати прво у овој утакмици, па у утакмицама које предстоје, без обзира на њен исход, да реализујемо своје наде и жеље".

Новинари су питали Вујошевића о и Евролиги и пласману клубова из региона у најквалитетније клупско такмичење у Европи:

"То ко ће да игра Евролигу не треба да произилази из тога 'да би било добро да Србија има два предстваника, да би било добро да има представника и Црна Гора, праведно би било да има и хрватски...' Не. Праведно би било да пласман избори онај ко то избори на терену. Добро је и за кошарку и за регионално такмичење да онај ко на терену заслужи успех и дође до Евролиге то и уради".

Коментари / 0

Оставите коментар