Partizan pred Podgoricu: Samo da bude regularno!

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević pred odlučujući meč protiv Budućnosti za konačan plasman pred plej-of ABA lige traži da se obezbedi puna regularnost. "Pravedno je da onaj ko na terenu zasluži uspeh i ode u Evroligu".

Košarka 21.03.2015 | 09:20
Partizan pred Podgoricu: Samo da bude regularno!

Borba za drugu poziciju u ABA ligi u "Morači"!

Podgorička Budućnost i beogradski Partizan u nedelju, 22. marta (19 časova) u međusobnom duelu će odrediti plasman pred plej-of regionalne lige. Više nego uzbudljivo!

Zato i nije čudno što su se pred ovu utakmicu podigle tenzije, zato što se traži karta više (mada domaćin želi da, što je moguće više, umanji prisustvo navijača Partizana u "Morači"), a trener crno-belih Duško Vujošević zahteva od čelnika Lige samo jedno - regularnost.

"Potrebno je izdržati pritisak, koncentraciju. Oni koji vode Ligu imaju povećanu obavezu da do kraja obezbede regularnost. Da na teren ne može niko da uđe, da su hodnici obezbeđeni, da suđenje bude sa greškama koje nemaju tendenciju, da prednost domaćeg terena ostane u buci navijača, ali i da prednost bude u buci navijača u sali u kojoj se igra i ni u čemu drugom", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Vujošević je pun reči hvale za protivnika crno-belih u poslednjem kolu regionalne lige.

"Budućnost je ove godine napravila veoma dobar tim. Jedan klub zdrav, koji ima mogućnosti srazmerne ambicijama i intervencijama tokom prvenstva, iako je već u startu njihov kvalitet bio na zavidnom nivou. Imaju opravdane ambicije da ove godine dođu do Evrolige i u tom smislu vide da je prednost domaćeg terena važna u doigravanju. Uradiće sve što je u njihovoj moći da tu utakmicu odigraju na pravi način. Njihove ambicije potpuno razumem i smatram normalnim i opravdanim", kaže strateg Partizana.

O značaju meča, Vujošević je rekao:

"Meč je bitan za lakši nastavak posla iza toga, ali taj lakši mora biti stavljen pod znak navoda. Ako završimo na četvrtoj poziciji, moramo biti u stanju da i sa četvrte pozicije igramo sa Zvezdom u polufinalu, a ako završimo na drugoj poziciji, čeka nas ni najmanje nije lak posao sa Cedevitom, koja je ozbiljna ekipa, koja je imala pad tokom sezone, međutim sezona je duga i nije moguće da se u jednoj liniji sve dešava".

Naravno, neizbežan je deo o finansijama:

"Drugo mesto nije garancija da će se doći do finala. Naš gradski rival, Budućnost i Cedevita su ekonomski mnogo stabiliniji i sa te strane su njihove ambicije opravdanije, ali na sreću ili na nečiju žalost, nije sve u materijalnom delu, već ima i nečega drugoga. Nade su realna stvar i mi ćemo pokušati prvo u ovoj utakmici, pa u utakmicama koje predstoje, bez obzira na njen ishod, da realizujemo svoje nade i želje".

Novinari su pitali Vujoševića o i Evroligi i plasmanu klubova iz regiona u najkvalitetnije klupsko takmičenje u Evropi:

"To ko će da igra Evroligu ne treba da proizilazi iz toga 'da bi bilo dobro da Srbija ima dva predstvanika, da bi bilo dobro da ima predstavnika i Crna Gora, pravedno bi bilo da ima i hrvatski...' Ne. Pravedno bi bilo da plasman izbori onaj ko to izbori na terenu. Dobro je i za košarku i za regionalno takmičenje da onaj ko na terenu zasluži uspeh i dođe do Evrolige to i uradi".

Komentari / 0

Ostavite komentar