Е, Звездо, сад нема назад!

Шампион Србије наметнуо је темпо који није лако одржати, али који се од њих и очекује. Да ли ће црвено-бели успети да напуне и мрежу Напретка? Тренер Лалатовић говори о утакмици 20. кола са дозом опреза...

Фудбал 21.03.2015 | 08:00
Е, Звездо, сад нема назад!

Три за три, девет за девет.

У последња три кола, шампион Србије остварио је три победе и постигао девет голова за девет бодова.

Ништа мање, ни више од тога, не очекују навијачи и пред наредну утакмицу.

Тренер фудбалера Црвене звезде Ненад Лалатовић поручио је у петак, дан пре утакмице 20. кола, да предстојећи ривал Напредак има знатно квалитетнији тим, него што то показује позиција на табели.

Али, остао је доследан ставу да његов тим у свакој утакмици мора да победи и да, стога, очекује сигурну победу.

"Играмо на нашем стадиону, атмосфера у екипи је сјајна, добро смо тренирали, желимо да одиграмо боље него у претходном мечу. Наша орјентација је нападачка, нећемо мењати оно што даје резултат и покушаћемо да што пре решимо питање победника", изјавио је Лалатовић на конференцији за медије на Стадиону "Рајко Митић".

Он је додао да има на располагању све играче, осим Мамаду Мбођа, који има повреду пете.

На питање да ли има посебан мотив због увреда са трибина које је добио у јесењем делу сезоне, иако је претходно водио Крушевљане.

"Посебан мотив нам није потребан, за то што се десило најмање су криви играчи Напретка. Ми ћемо максимално ући у меч, играчу морају да дају 120 одсто и зна се, идемо на победу, ко год нам је ривал на нашем стадиону".

Лалатовић је оценио да Напретак према квалитету тиома заслужује бољу позицију на табели.

"Имају сјајне појединце, пет-шест играча који су дуже на окупу и могу да направе проблем сваком тиму. Посебну пажњу морамо да обратимо на Трујића и Ибрахиму", закључио је Звездин тренер.

Најискуснији Звездин првотимац Саво Павићевиц такође очекује победу.

"Напредак је добра екипа, позиција на табели није реална, а нису имали ни среће на неким претходним утакмицама. Ми молрамо да будемо прави, да гинемо на терену, добијемо сваки дуел и решимо меч у нашу корист", поручио је Павићевић.

Утакмица 20. кола фудбалске Суперлиге Србије између Црвене звезде и Напретка игра се у суботу од 18 сати.

Црвено-бели би победом, бар на један дан, пришли на бод заостатка за Партизаном, којег у недељу поподне очекује тежак посао у градском дербију са Чукаричком, у који улази као гост.

Црвено-бели су драстично поправили ефикасност овог пролећа. У првих 16 кола, рачунајући и пролећну премијеру у Нишу, постигли су 18 голова, а онда на наредне три утакмице - девет. Наравно, у серији су од три победе...

Коментари / 0

Оставите коментар