E, Zvezdo, sad nema nazad!

Šampion Srbije nametnuo je tempo koji nije lako održati, ali koji se od njih i očekuje. Da li će crveno-beli uspeti da napune i mrežu Napretka? Trener Lalatović govori o utakmici 20. kola sa dozom opreza...

Fudbal 21.03.2015 | 08:00
E, Zvezdo, sad nema nazad!

Tri za tri, devet za devet.

U poslednja tri kola, šampion Srbije ostvario je tri pobede i postigao devet golova za devet bodova.

Ništa manje, ni više od toga, ne očekuju navijači i pred narednu utakmicu.

Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović poručio je u petak, dan pre utakmice 20. kola, da predstojeći rival Napredak ima znatno kvalitetniji tim, nego što to pokazuje pozicija na tabeli.

Ali, ostao je dosledan stavu da njegov tim u svakoj utakmici mora da pobedi i da, stoga, očekuje sigurnu pobedu.

"Igramo na našem stadionu, atmosfera u ekipi je sjajna, dobro smo trenirali, želimo da odigramo bolje nego u prethodnom meču. Naša orjentacija je napadačka, nećemo menjati ono što daje rezultat i pokušaćemo da što pre rešimo pitanje pobednika", izjavio je Lalatović na konferenciji za medije na Stadionu "Rajko Mitić".

On je dodao da ima na raspolaganju sve igrače, osim Mamadu Mbođa, koji ima povredu pete.

Na pitanje da li ima poseban motiv zbog uvreda sa tribina koje je dobio u jesenjem delu sezone, iako je prethodno vodio Kruševljane.

"Poseban motiv nam nije potreban, za to što se desilo najmanje su krivi igrači Napretka. Mi ćemo maksimalno ući u meč, igraču moraju da daju 120 odsto i zna se, idemo na pobedu, ko god nam je rival na našem stadionu".

Lalatović je ocenio da Napretak prema kvalitetu tioma zaslužuje bolju poziciju na tabeli.

"Imaju sjajne pojedince, pet-šest igrača koji su duže na okupu i mogu da naprave problem svakom timu. Posebnu pažnju moramo da obratimo na Trujića i Ibrahimu", zaključio je Zvezdin trener.

Najiskusniji Zvezdin prvotimac Savo Pavićevic takođe očekuje pobedu.

"Napredak je dobra ekipa, pozicija na tabeli nije realna, a nisu imali ni sreće na nekim prethodnim utakmicama. Mi molramo da budemo pravi, da ginemo na terenu, dobijemo svaki duel i rešimo meč u našu korist", poručio je Pavićević.

Utakmica 20. kola fudbalske Superlige Srbije između Crvene zvezde i Napretka igra se u subotu od 18 sati.

Crveno-beli bi pobedom, bar na jedan dan, prišli na bod zaostatka za Partizanom, kojeg u nedelju popodne očekuje težak posao u gradskom derbiju sa Čukaričkom, u koji ulazi kao gost.

Crveno-beli su drastično popravili efikasnost ovog proleća. U prvih 16 kola, računajući i prolećnu premijeru u Nišu, postigli su 18 golova, a onda na naredne tri utakmice - devet. Naravno, u seriji su od tri pobede...

Komentari / 0

Ostavite komentar