ПДП тражи истрагу приватизације "Боске"

Партија демократског прогреса сматра да је крајње вријеме да се покрене истрага у случају приватизације Робне куће Боска, посебно након што је званично потврђено да је оригинал уговора о приватизацији нестао.

Република Српска 20.03.2015 | 12:47
ПДП тражи истрагу приватизације "Боске"

ПДП је још 1.фебруара 2013.године, дакле прије више од двије године, поднијела кривичну пријаву Окружном тужилаштву у Бањалуци и Специјалном тужилаштву РС због случаја „Боска“, али правосуђе Републике Српске још увијек ништа није урадило.

Постоје озбиљне сумње да уговор о приватизацији није испоштован, да предвиђена средства нису уплаћена у буџет, те да је обавезе према радницима умјесто инвеститора измирила Влада РС.

"Такође, Република Српска је под веома сумњивим околностима, након приватизације, купила обвезнице „Боске“ у вриједности од 15 милиона КМ. „Боска“ новац од обвезница не враћа, дуг је већ сада вишемилионски и потенцијална штета по Републику Српску је огромна, те се и ово мора истражити", наводи се у саопштењу Информативне службе ПДП-а.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Крљо

20.03.2015 15:42

ПДП и друге странке које раде за народ треба да истрају са захтевом да се хитно покрене истрага око приватизације Боске.Јер, неко је намерно склонио оригинал уговор о приватизацији ове робне куће како би прикрио и заташкао велики криминал око ове приватизације.То су могли да ураде само главни актери ове мафијашке приче, који су се сада притајили очекујући да се та афера заборави.Е, неће да може, како би то рекао Срећко Шојић. Треба их јавно разоткрити, оптужити, осудити и стрпати у ћорку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

20.03.2015 19:41

35 000 гласова добио СНСД

ОДГОВОРИТЕ