PDP traži istragu privatizacije "Boske"

Partija demokratskog progresa smatra da je krajnje vrijeme da se pokrene istraga u slučaju privatizacije Robne kuće Boska, posebno nakon što je zvanično potvrđeno da je original ugovora o privatizaciji nestao.

Republika Srpska 20.03.2015 | 12:47
PDP traži istragu privatizacije "Boske"

PDP je još 1.februara 2013.godine, dakle prije više od dvije godine, podnijela krivičnu prijavu Okružnom tužilaštvu u Banjaluci i Specijalnom tužilaštvu RS zbog slučaja „Boska“, ali pravosuđe Republike Srpske još uvijek ništa nije uradilo.

Postoje ozbiljne sumnje da ugovor o privatizaciji nije ispoštovan, da predviđena sredstva nisu uplaćena u budžet, te da je obaveze prema radnicima umjesto investitora izmirila Vlada RS.

"Takođe, Republika Srpska je pod veoma sumnjivim okolnostima, nakon privatizacije, kupila obveznice „Boske“ u vrijednosti od 15 miliona KM. „Boska“ novac od obveznica ne vraća, dug je već sada višemilionski i potencijalna šteta po Republiku Srpsku je ogromna, te se i ovo mora istražiti", navodi se u saopštenju Informativne službe PDP-a.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Krljo

20.03.2015 15:42

PDP i druge stranke koje rade za narod treba da istraju sa zahtevom da se hitno pokrene istraga oko privatizacije Boske.Jer, neko je namerno sklonio original ugovor o privatizaciji ove robne kuće kako bi prikrio i zataškao veliki kriminal oko ove privatizacije.To su mogli da urade samo glavni akteri ove mafijaške priče, koji su se sada pritajili očekujući da se ta afera zaboravi.E, neće da može, kako bi to rekao Srećko Šojić. Treba ih javno razotkriti, optužiti, osuditi i strpati u ćorku.

ODGOVORITE
Name

Brod

20.03.2015 19:41

35 000 glasova dobio SNSD

ODGOVORITE