ИВ (Ж): Лисицки спашавала меч-лопте, па иде на Јелену!

Немачка тенисерка Сабине Лисицки победила је бранитељку титуле Флавију Пенету из Италије са 6:4, 6:7 (3-7), 7:6 (7-4) у четвртфиналу турнира у Индијан Велсу.

Тенис 20.03.2015 | 11:20
ИВ (Ж): Лисицки спашавала меч-лопте, па иде на Јелену!

Лисицки је у десетом гему трећег сета спасла три меч лопте, од тога две везане, а у полуфиналу је чека Јелена Јанковић.

До сада су играле пет пута, а наша тенисерка води са 4-1 у победама, укључујући и тријумф у последњем окршају 2013. године у Синсинатију.

У веома узбудљивом окршају дугом два часа и 40 минута Немица је успела да стигне до победе после много преокрета. Први сет добила је са 6:4, последња три гема били су изузетно драматични и окончали су се брејковима, а Лисицки је реализовала прву сет лопту.

Могла је 24-годишња Немица и раније да заврши посао, пошто је у другом сету имала меч лопту при резултату 5:4. Међутим, Пенета је одиграла изузтно храбро и на крају је скинула линију.

То је Италијанки дало нову енергију, која осваја тај гем, а недуго затим у тај брејку успева да избори трећи сет.

Одлучујући сет донео је концентрисану игру обе тенисерке и све до десетог гема није било брејк шанси. Тада је Лисицки спасла три меч лопте, највише захваљујући сјајном сервису, али и форхенду.

Убрзо се ушло у тај брејк у којем је Сабине све време имала предност и дошла је до две везане меч лопте након што је Пенета не нарочито тешку лоптицу послала у мрежу. Већ на првој Лисицки је одсервирала ас и дошла до победе.

“Невероватан турнир за мене – дивно је бити део овако узбудљивог меча, заиста је било невероватно“, казала је видно узбуђена Немица после победе.

Лисицки је до овог турнира уписала само један тријумф ове године, а сада је везала победе над Винчи, Ерани, Гарсијом и сада Пенетом.

Меч Јанковић – Лисицки на програму је у ноћи између петка и суботе од два ујутру по средњоевропском времену, а потом следи дуел Серене Вилијамс и Симоне Халеп.

Коментари / 0

Оставите коментар