IV (Ž): Lisicki spašavala meč-lopte, pa ide na Jelenu!

Nemačka teniserka Sabine Lisicki pobedila je braniteljku titule Flaviju Penetu iz Italije sa 6:4, 6:7 (3-7), 7:6 (7-4) u četvrtfinalu turnira u Indijan Velsu.

Tenis 20.03.2015 | 11:20
IV (Ž): Lisicki spašavala meč-lopte, pa ide na Jelenu!

Lisicki je u desetom gemu trećeg seta spasla tri meč lopte, od toga dve vezane, a u polufinalu je čeka Jelena Janković.

Do sada su igrale pet puta, a naša teniserka vodi sa 4-1 u pobedama, uključujući i trijumf u poslednjem okršaju 2013. godine u Sinsinatiju.

U veoma uzbudljivom okršaju dugom dva časa i 40 minuta Nemica je uspela da stigne do pobede posle mnogo preokreta. Prvi set dobila je sa 6:4, poslednja tri gema bili su izuzetno dramatični i okončali su se brejkovima, a Lisicki je realizovala prvu set loptu.

Mogla je 24-godišnja Nemica i ranije da završi posao, pošto je u drugom setu imala meč loptu pri rezultatu 5:4. Međutim, Peneta je odigrala izuztno hrabro i na kraju je skinula liniju.

To je Italijanki dalo novu energiju, koja osvaja taj gem, a nedugo zatim u taj brejku uspeva da izbori treći set.

Odlučujući set doneo je koncentrisanu igru obe teniserke i sve do desetog gema nije bilo brejk šansi. Tada je Lisicki spasla tri meč lopte, najviše zahvaljujući sjajnom servisu, ali i forhendu.

Ubrzo se ušlo u taj brejk u kojem je Sabine sve vreme imala prednost i došla je do dve vezane meč lopte nakon što je Peneta ne naročito tešku lopticu poslala u mrežu. Već na prvoj Lisicki je odservirala as i došla do pobede.

“Neverovatan turnir za mene – divno je biti deo ovako uzbudljivog meča, zaista je bilo neverovatno“, kazala je vidno uzbuđena Nemica posle pobede.

Lisicki je do ovog turnira upisala samo jedan trijumf ove godine, a sada je vezala pobede nad Vinči, Erani, Garsijom i sada Penetom.

Meč Janković – Lisicki na programu je u noći između petka i subote od dva ujutru po srednjoevropskom vremenu, a potom sledi duel Serene Vilijams i Simone Halep.

Komentari / 0

Ostavite komentar