ИВ, Мари: Ноле одморан, биће ми тешко!

За разлику од Новака Ђоковића, коме је Аустралијанац Бернард Томић због болова у леђима предао меч четвртфинала у Индијан Велсу и пре његовог почетка, Енди Мареј је морао да свој пласман потврди на терену, а после тријумфа над Фелисијаном Лопезом (6:3, 6:4) истакао је да ће српски тенисер одморнији дочекати борбу за финале.

Тенис 20.03.2015 | 17:40
ИВ, Мари: Ноле одморан, биће ми тешко!

"До прошле године, однос победа и пораза у нашим међусобним дуелима био је прилично уједначен", почео је Мареј своју анализу, свестан да је губио само са 11:8 од Новака, а онда у 2014. изгубио од њега сва четири меча, као и овогодишње финале Аустралијан опена.

"Прошла година ми је била врло тешка, нарочито у уводних шест, седам месеци. А он је очигледно врхунски тенисер. Нарочито на овој подлози. Овде је имао неке екстремно добре наступе у прошлости. Ући ће у то полуфинале потпуно свеж и спреман, тако да ће мени бити тешко", додао је Мареј, који је Новака последњи пут победио у финалу Вимблдона 2013, а сада губи са 16:8 у међусобним сусретима.

Ипак, оптимизам гради у добром наступу против Лопеза.

"Мислим да сам одиграо добро у чевртфиналу. Када год бих изашао на мрежу, Фелисијану сам стварао потешкоће. Притом сам имао добра решења када би он покушавао исто, а то је било јако важно, јер сам га тако натерао да остаје на основној линији. У таквој игри сам се осећао прилично добро, јер сама углавном ја био тај који је диктирао ритам", рекао је Енди Мареј.

Коментари / 0

Оставите коментар