IV, Mari: Nole odmoran, biće mi teško!

Za razliku od Novaka Đokovića, kome je Australijanac Bernard Tomić zbog bolova u leđima predao meč četvrtfinala u Indijan Velsu i pre njegovog početka, Endi Marej je morao da svoj plasman potvrdi na terenu, a posle trijumfa nad Felisijanom Lopezom (6:3, 6:4) istakao je da će srpski teniser odmorniji dočekati borbu za finale.

Tenis 20.03.2015 | 17:40
IV, Mari: Nole odmoran, biće mi teško!

"Do prošle godine, odnos pobeda i poraza u našim međusobnim duelima bio je prilično ujednačen", počeo je Marej svoju analizu, svestan da je gubio samo sa 11:8 od Novaka, a onda u 2014. izgubio od njega sva četiri meča, kao i ovogodišnje finale Australijan opena.

"Prošla godina mi je bila vrlo teška, naročito u uvodnih šest, sedam meseci. A on je očigledno vrhunski teniser. Naročito na ovoj podlozi. Ovde je imao neke ekstremno dobre nastupe u prošlosti. Ući će u to polufinale potpuno svež i spreman, tako da će meni biti teško", dodao je Marej, koji je Novaka poslednji put pobedio u finalu Vimbldona 2013, a sada gubi sa 16:8 u međusobnim susretima.

Ipak, optimizam gradi u dobrom nastupu protiv Lopeza.

"Mislim da sam odigrao dobro u čevrtfinalu. Kada god bih izašao na mrežu, Felisijanu sam stvarao poteškoće. Pritom sam imao dobra rešenja kada bi on pokušavao isto, a to je bilo jako važno, jer sam ga tako naterao da ostaje na osnovnoj liniji. U takvoj igri sam se osećao prilično dobro, jer sama uglavnom ja bio taj koji je diktirao ritam", rekao je Endi Marej.

Komentari / 0

Ostavite komentar