Рудар страдао у руднику у Хан Билој

Синоћ је око 22 сата дошло до несреће у Руднику мрког угља "Абид Лолић“ у Хан Билој, опшина Травник, при чему је смртно страдала једна особа, потврдио је за Клиx.ба Русмир Прохан, портпарол МУП-а СБК.

Босна и Херцеговина 20.03.2015 | 08:09
Рудар страдао у руднику у Хан Билој

Травничкој полицији синоћ је око 22 сата пријављено да је у болницу у Новој Билој довезено беживотно тијело рудара иницијала Е. С. рођеног 1980. године у Хан Билој.

Како незванично сазнајемо страдао је рудар Елведин Сажић.

"Изласком патроле на мјесто догађаја установљено је да је у рударској несрећи још једна особа лакше повријеђена. Увиђај и друге истражне радње наставиће рударски инспектор у сарадњи с кантоналним тужиоцем“, рекао је Прохан за Клиx.ба.

Како је за Клиx.ба потврдио технички директор Рудника "Абид Лолић“ до несреће је дошло у дубинској јами Граховчићи синоћ око 20 сати и 30 минута.

"До несреће је дошло на дубини од око 300 метара. У овом тренутку не могу говорити о узроцима несреће. У току је увиђај надлежне федералне инспекције. Дио увиђаја је завршен рано јутрос, али морамо сачекати стручни налаз о стварним узроцима несреће“, каже технички директор Един Суљкановић.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар