Пале: Покушај убиства завршио другим убиством

Након што се у уторак око 16 сати предао припадницима Центра јавне безбједности Источно Сарајаво, Никола Веселиновић са Пала, који се сумњичи да је из пиштоља убио супарника Бојана Фуртулу у кафићу “Омерта” на Палама, саслушан је у Окружном тужилаштву Источно Сарајево у присуству поступајуће тужитељице, истражитеља и свог адвоката Синише Дерганца.

Република Српска 20.03.2015 | 07:05
Пале: Покушај убиства завршио другим убиством

Адвокат Дерганц открио је за лист Аваз до сада непознате детаље у вези с обрачуном у “Омерти”, а ради се о току кобног догађаја, што је истражитељима и тужитељици током саслушања казао осумњичени Веселиновић.

- На Палама је познато да мој клијент сваког јутра пије кафу у том кафићу. Нико не зна зашто је оштећени тада дошао у тај кафић. Они су се, иначе, виђали на Палама, јер се ради о малом мјесту. Имали су контакте на улици, али није било проблема. Они у кафићу јесу размјењивали пријетеће погледе, али је оштећени у једном моменту казао Веселиновићу: “Могао бих ја завршити оно што сам започео прије пет година”, (У новембру 2010. године Фуртула је упуцао Веселиновића у обје ноге испред кафића “Дон” на Палама, оп. а.) и насмијао се – појаснио је бранилац Дерганц.

Надаље, према изјави коју је дао током истраге, Веселиновић је, изреволтиран Фуртулиним ријечима, устао и узео шећерлук те га њиме ударио у главу.

Пукао му филм

- Једноставно, пукао му је филм, јер је Фуртула већ једном пуцао на њега и ранио га. Оштећени се нагео и наслонио на “кифлу” сепареа те је кренуо руком за пиштољ. Тада је Веселиновић потегао свој пиштољ и испалио два хица у њега. Када је кренуо бјежати, видио је да Фуртула стоји на ногама и било му је драго што је жив, што је и изјавио током саслушања. Касније је на радију чуо да је мртав. Тужилаштво ће засигурно предложити да му се одреди притвор, а прије тога ће га задржати на 24 сата. Све ово што је мој клијент казао, забиљежиле су камере видеонадзора и тога ће се одбрана држати – рекао је Дерганц.

Вјештак медицинске струке Хамза Жујо обавио је обдукцији страдалог Фуртуле, а узрок његове смрти је искрварење.

- Задобио је двије устрелне ране грудног коша – појаснио је Жујо.

Подсјећамо, рањеног Фуртулу гости кафића превезли су до Хитне помоћи Дома здравља Пале, одакле је требао бити пребачен у болницу Касиндо, али је подлегао ранама.

Фуртула је у сриједу сахрањен на градском гробљу на Палама.

Показао гдје је бацио пиштољ

Како сазнајемо, полиција је приводила и Ж. Л., који је одвезао осумњиченог Веселиновића у Сарајево након убиства. Он је полицајцима казао да није знао шта се десило те је, након што је од њега узета изјава, пуштен на слободу. Он се сумњичи за помоћ починиоцу након почињеног кривичног дјела. Такође, пиштољ којим је извршено убиство, Веселиновић је избацио из возила на подручју Чељиговића. Веселиновић је одвео полицију до мјеста гдје је одбацио пиштољ, а полицајци су уз магистрални пут Пале – Сарајево пронашли пиштољ калибра од 6,35 милиметара, који ће бити упућен на вјештачење.

Извор: Аваз

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

миромир

20.03.2015 07:48

Носе се пистољи на Палама ко на дивљем западу,како реце адвокат "кренуо за пистољ" а његов клијент као био брзи. Бозе сацувај,цему све ово води,носе се пистољи ко да су оловке.

ОДГОВОРИТЕ