Звезда - Барса, реакције тренера...

Тренер кошаркаша Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић није много жалио после пораза од Барселоне са 73:77 у 11. колу Топ 16 фазе Евролиге. Тренер кошаркаша Барселоне Ћави Пасквал истакао је после победе да је пред младим играчима црвено-белих готово извесно сјајна будућност.

Кошарка 20.03.2015 | 09:00
Звезда - Барса, реакције тренера...

"Честитке Барселони на победи и одличној игри. Ово је била још једна добра представа Звезде у Евролиги, не и довољна да се савлада одлична Барселона. Оно што смо знали и пре меча, а нисмо успели да исконтролишемо, јесте проблем са офанзивним скоком ривала. Имали смо добре моменте, али смо давали ривалу нове могућности да поентирају... Утакмица је читаво време била таква да смо и ми могли до победе, а у самој завршници нисмо успели да дођемо до лопте за победу. Чак и када бисмо се добро одбранили, они би нам узимали лопту, а притом су подигли ниво своје реализације у. Ако сам добро информисан, они су у последњој четвртини убацили 16 слободних бацања. Захвалио бих се навијачима на сјајној подршци, идемо даље", поручио је Радоњић и додао:

"Оно што је најбитније, ми смо у низу добрих издања и треба само да наставимо овако. Треба да пробамо да у наставку Евролиге остваримо још неку победу, било да играмо у гостима или тај последњи меч, са Панатинаикосом у Арени, како бисмо се што боље припремили за завршницу сезоне".

Он је на крају говорио мало и о квалитету гостујућег тима, али и о плејмејкеру Маркусу Вилијамсу:

"Наравно да остаје жал, играли смо против великог противника, тима који је кандидат за титулу првака Европе и који би, да није имао проблема са повредама, сада би био у борби за прво место у нашој групи. Ако наставе овако, сигурно ће они далеко догурати, јер су показали колики квалитет поседују. Што се Маркуса Вилијамса тиче, он је урадио добар посао, направио је пуно тога да би наш напад добро фунционисао. Иако статистичких параметара, попут поена и завршних асистенција, није имао као раније, он је ипак омогућио много тога доброг, отворене шутеве саиграчима... Уосталом, да је играо лоше, не бисмо ми били у ситуацији да на крају и победимо Барселону", рекао је Радоњић и потом одговорио на питање новинара "зашто не коментарише суђење, када је већ било овако неуједначено":

"Наравно да смем да причам о судијама, али - нећу. Критеријум је овога пута био прилично уједначен".

"Честитам Црвеној звезди на свему што је урадила пред оволико гледалаца, а и на сјајној организацији утакмице. Ово није био наш најбољи меч, имали смо јако лош шут за три поена, али су остале ствари биле добре. Имали смо проблема и са скоковима у одбрани, но сам меч је био врло леп. Губили смо у једном тренутку са шест разлике, успели смо тада да подигнемо екипу и после тога, мало по мало, на неки начин дизали нашу форму и стигли до оба бода. Завршницу смо одиграли одлично и привели меч крају како смо и прижељкивали", рекао је Пасквал.

Он се потом осврнуо и на квалитете београдске екипе:

"Знали смо да ће нам Марјановић правити много проблема, али смо успели да добро чувамо Вилијамса и Џенкинса. Без обзира на наш лош проценат шута, успели смо да победимо, што нам је и било најважније. Када је о Звезди реч, она има млад тим, али не много млад тим, који свакако има сјајну будућност. Њен просек је око 24 године по играчу, али њеним млађим играчима свакако предстоји одлична кошаркашка будућност", рекао је тренер Барселоне.

Коментари / 0

Оставите коментар