Zvezda - Barsa, reakcije trenera...

Trener košarkaša Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić nije mnogo žalio posle poraza od Barselone sa 73:77 u 11. kolu Top 16 faze Evrolige. Trener košarkaša Barselone Ćavi Paskval istakao je posle pobede da je pred mladim igračima crveno-belih gotovo izvesno sjajna budućnost.

Košarka 20.03.2015 | 09:00
Zvezda - Barsa, reakcije trenera...

"Čestitke Barseloni na pobedi i odličnoj igri. Ovo je bila još jedna dobra predstava Zvezde u Evroligi, ne i dovoljna da se savlada odlična Barselona. Ono što smo znali i pre meča, a nismo uspeli da iskontrolišemo, jeste problem sa ofanzivnim skokom rivala. Imali smo dobre momente, ali smo davali rivalu nove mogućnosti da poentiraju... Utakmica je čitavo vreme bila takva da smo i mi mogli do pobede, a u samoj završnici nismo uspeli da dođemo do lopte za pobedu. Čak i kada bismo se dobro odbranili, oni bi nam uzimali loptu, a pritom su podigli nivo svoje realizacije u. Ako sam dobro informisan, oni su u poslednjoj četvrtini ubacili 16 slobodnih bacanja. Zahvalio bih se navijačima na sjajnoj podršci, idemo dalje", poručio je Radonjić i dodao:

"Ono što je najbitnije, mi smo u nizu dobrih izdanja i treba samo da nastavimo ovako. Treba da probamo da u nastavku Evrolige ostvarimo još neku pobedu, bilo da igramo u gostima ili taj poslednji meč, sa Panatinaikosom u Areni, kako bismo se što bolje pripremili za završnicu sezone".

On je na kraju govorio malo i o kvalitetu gostujućeg tima, ali i o plejmejkeru Markusu Vilijamsu:

"Naravno da ostaje žal, igrali smo protiv velikog protivnika, tima koji je kandidat za titulu prvaka Evrope i koji bi, da nije imao problema sa povredama, sada bi bio u borbi za prvo mesto u našoj grupi. Ako nastave ovako, sigurno će oni daleko dogurati, jer su pokazali koliki kvalitet poseduju. Što se Markusa Vilijamsa tiče, on je uradio dobar posao, napravio je puno toga da bi naš napad dobro funcionisao. Iako statističkih parametara, poput poena i završnih asistencija, nije imao kao ranije, on je ipak omogućio mnogo toga dobrog, otvorene šuteve saigračima... Uostalom, da je igrao loše, ne bismo mi bili u situaciji da na kraju i pobedimo Barselonu", rekao je Radonjić i potom odgovorio na pitanje novinara "zašto ne komentariše suđenje, kada je već bilo ovako neujednačeno":

"Naravno da smem da pričam o sudijama, ali - neću. Kriterijum je ovoga puta bio prilično ujednačen".

"Čestitam Crvenoj zvezdi na svemu što je uradila pred ovoliko gledalaca, a i na sjajnoj organizaciji utakmice. Ovo nije bio naš najbolji meč, imali smo jako loš šut za tri poena, ali su ostale stvari bile dobre. Imali smo problema i sa skokovima u odbrani, no sam meč je bio vrlo lep. Gubili smo u jednom trenutku sa šest razlike, uspeli smo tada da podignemo ekipu i posle toga, malo po malo, na neki način dizali našu formu i stigli do oba boda. Završnicu smo odigrali odlično i priveli meč kraju kako smo i priželjkivali", rekao je Paskval.

On se potom osvrnuo i na kvalitete beogradske ekipe:

"Znali smo da će nam Marjanović praviti mnogo problema, ali smo uspeli da dobro čuvamo Vilijamsa i Dženkinsa. Bez obzira na naš loš procenat šuta, uspeli smo da pobedimo, što nam je i bilo najvažnije. Kada je o Zvezdi reč, ona ima mlad tim, ali ne mnogo mlad tim, koji svakako ima sjajnu budućnost. Njen prosek je oko 24 godine po igraču, ali njenim mlađim igračima svakako predstoji odlična košarkaška budućnost", rekao je trener Barselone.

Komentari / 0

Ostavite komentar