ЛЕ: Понижење Роме, Евертону ''петарда'' у Кијеву!

Фудбалери Наполија сачували су предност од 3:1 из првог дуела осмине финала Лиге Европе тако што су у Москви ремизирали са Динамом 0:0, док је Рома, својим грешкама, доживела убедљив пораз од Фјорентине 3:0 и тако испала из даљег такмичења. Бламажу је доживео Евертон који, не само да није сачувао 2:1 из првог сусрета, већ је поражен од кијевског Динама са 5:2.

Фудбал 19.03.2015 | 21:40
ЛЕ: Понижење Роме, Евертону ''петарда'' у Кијеву!

Рома јесте важила за најозбиљнији тим италијански у европским такмичењима, а то је могла и да докаже у Лиги Европе, али то није учинила, јер је Фјорентина искористила сваку грешку домаћина на "Олимпику" и славила.

У феноменалној атмосфери, Римљани нису успели да сачувају гол ни првих десет минута, јер је Холебас скривио једанаестерац који је дефанзивац Родригез у деветом минуту реализовао тако што је послао лопту у леви, а голмана Скорупског у десни угао.

Већ у 18. минуту било је 2:0 за госте из Фиренце, а други погодак ће сигурно ићи на душу голмана Скорупског који је катастрофалном грешком поклонио Алонсу гол. Чувар мреже "вучице" је покушао да задржи лопту у игри након што му је Јанга-Мбива вратио главом, али је очајно реаговао, тако да је Рома већ тада била на прагу испадања.

Последњи ударац задао је бек Басанта који је главом затресао мрежу домаћина у 22. минуту после центаршута Матијаса Фернандеза. Рома је далеко од титуле у Серији А, а сада нема нема ни Европе. Лоша утакмица за Адема Љајића закључена је другим жутим картоном два минута пре краја сусрета.

Веће понижене од Роме доживео је Евертон у Кијеву пошто је Динамо демонстрирао силу против последњег премијерлигаша у Европи ове сезоне. Домаћи колектив је повео у 21. минуту, а то је већ био аларм за "карамеле", јер су са тим резултатом могли већ да пакују кофере.

Ипак, кратко буђење Евертона уследило је осам минута касније када је Ромелу Лукаку затресао мрежу за 1:1, али тим из Украјине у два минута долази поново до позитивног резултата. Прво је у 35. минуту Теодорцик погодио, а онда и Мигел Велосо за 3:1, што је и била најава сече последњег кнеза из Премијер лиге.

Олег Гусев је у 56. минуту савладао Тима Хауарда, а исто је учинио Антуњеш у 76. минуту, тако да је тренер Евертона Мартинез могао само да посматра како његов тим тоне. Фил Џагилка је, попут правог капитена, ублажио пораз гостију осам минута пре краја сусрета.

Наполи се организовано бранио на гостовању Динаму, а преко контри претио Московљанима који су били јако агресивни, чак су успели два пута да затресу мрежу, али је помоћни судија у оба наврата подигао заставицу и оправдано сигнализирао офсајд.

Италијански представник није журио, јер је имао два гола предности из првог меча, али је у првом полувремену два пута погодио оквир гола, прво стативу, а онда и пречку преко сјајног Мертенса који је у 63. минуту замењен. Наполитанци су тако заслужено отишли у наредну фазу такмичења.

Лига Европе, осмина финала:
Динамо Москва - Наполи 0:0 (1:3)
Рома - Фјорентина 0:3 (1:1)
(Родригез 9пен, Алонсо 18, Басанта 22)
Динамо Кијев - Евертон 5:2 (1:2)
(Јармоленко 21, Теодорцик 35, Велосо 37, Гусев 56, Антуњеш 76 - Лукаку 29, Џагилка 82)

21:05 Ајакс - Дњепар (0:1)
21:05 Бешикташ - Клуб Бриж (1:2)
21:05 Интер - Волфсбург (1:3)
21:05 Севиља - Виљареал (1:3)
21:05 Торино - Зенит (0:2)

*У загради су резултати првих мечева

Коментари / 0

Оставите коментар