LE: Poniženje Rome, Evertonu ''petarda'' u Kijevu!

Fudbaleri Napolija sačuvali su prednost od 3:1 iz prvog duela osmine finala Lige Evrope tako što su u Moskvi remizirali sa Dinamom 0:0, dok je Roma, svojim greškama, doživela ubedljiv poraz od Fjorentine 3:0 i tako ispala iz daljeg takmičenja. Blamažu je doživeo Everton koji, ne samo da nije sačuvao 2:1 iz prvog susreta, već je poražen od kijevskog Dinama sa 5:2.

Fudbal 19.03.2015 | 21:40
LE: Poniženje Rome, Evertonu ''petarda'' u Kijevu!

Roma jeste važila za najozbiljniji tim italijanski u evropskim takmičenjima, a to je mogla i da dokaže u Ligi Evrope, ali to nije učinila, jer je Fjorentina iskoristila svaku grešku domaćina na "Olimpiku" i slavila.

U fenomenalnoj atmosferi, Rimljani nisu uspeli da sačuvaju gol ni prvih deset minuta, jer je Holebas skrivio jedanaesterac koji je defanzivac Rodrigez u devetom minutu realizovao tako što je poslao loptu u levi, a golmana Skorupskog u desni ugao.

Već u 18. minutu bilo je 2:0 za goste iz Firence, a drugi pogodak će sigurno ići na dušu golmana Skorupskog koji je katastrofalnom greškom poklonio Alonsu gol. Čuvar mreže "vučice" je pokušao da zadrži loptu u igri nakon što mu je Janga-Mbiva vratio glavom, ali je očajno reagovao, tako da je Roma već tada bila na pragu ispadanja.

Poslednji udarac zadao je bek Basanta koji je glavom zatresao mrežu domaćina u 22. minutu posle centaršuta Matijasa Fernandeza. Roma je daleko od titule u Seriji A, a sada nema nema ni Evrope. Loša utakmica za Adema Ljajića zaključena je drugim žutim kartonom dva minuta pre kraja susreta.

Veće ponižene od Rome doživeo je Everton u Kijevu pošto je Dinamo demonstrirao silu protiv poslednjeg premijerligaša u Evropi ove sezone. Domaći kolektiv je poveo u 21. minutu, a to je već bio alarm za "karamele", jer su sa tim rezultatom mogli već da pakuju kofere.

Ipak, kratko buđenje Evertona usledilo je osam minuta kasnije kada je Romelu Lukaku zatresao mrežu za 1:1, ali tim iz Ukrajine u dva minuta dolazi ponovo do pozitivnog rezultata. Prvo je u 35. minutu Teodorcik pogodio, a onda i Migel Veloso za 3:1, što je i bila najava seče poslednjeg kneza iz Premijer lige.

Oleg Gusev je u 56. minutu savladao Tima Hauarda, a isto je učinio Antunješ u 76. minutu, tako da je trener Evertona Martinez mogao samo da posmatra kako njegov tim tone. Fil Džagilka je, poput pravog kapitena, ublažio poraz gostiju osam minuta pre kraja susreta.

Napoli se organizovano branio na gostovanju Dinamu, a preko kontri pretio Moskovljanima koji su bili jako agresivni, čak su uspeli dva puta da zatresu mrežu, ali je pomoćni sudija u oba navrata podigao zastavicu i opravdano signalizirao ofsajd.

Italijanski predstavnik nije žurio, jer je imao dva gola prednosti iz prvog meča, ali je u prvom poluvremenu dva puta pogodio okvir gola, prvo stativu, a onda i prečku preko sjajnog Mertensa koji je u 63. minutu zamenjen. Napolitanci su tako zasluženo otišli u narednu fazu takmičenja.

Liga Evrope, osmina finala:
Dinamo Moskva - Napoli 0:0 (1:3)
Roma - Fjorentina 0:3 (1:1)
(Rodrigez 9pen, Alonso 18, Basanta 22)
Dinamo Kijev - Everton 5:2 (1:2)
(Jarmolenko 21, Teodorcik 35, Veloso 37, Gusev 56, Antunješ 76 - Lukaku 29, Džagilka 82)

21:05 Ajaks - Dnjepar (0:1)
21:05 Bešiktaš - Klub Briž (1:2)
21:05 Inter - Volfsburg (1:3)
21:05 Sevilja - Viljareal (1:3)
21:05 Torino - Zenit (0:2)

*U zagradi su rezultati prvih mečeva

Komentari / 0

Ostavite komentar