ЕЛ: Арена не помаже, Барса је боља!

Кошаркаши Црвене звезде Телеком нису успели да направе нови евролигашки подвиг, изгубивши у 11. колу Топ 16 фазе од Барселоне са 73:77 Са учинком 3-8, београдски црвено-бели само уз одличне наступе и срећан сплет околности могу у наредна три кола да изборе пласман четвртфинале елитног надметања. Спикер је у завршници меча објавио да су се изгубила два мала дечака, да их отац чека код записничког стола, као и да ће полиција ће по завршетку "сужавати" излазе из хале и контролисати сву децу која излазе из Арене.

Кошарка 19.03.2015 | 21:20
ЕЛ: Арена не помаже, Барса је боља!

Драматичан меч пред 18.500 гледалаца у Комбанк арени одлучио је скок у нападу шпанског представника.

Барселона је на тај начин постигла одлучујуће поене са линије слободних бацања, а на крају је укупно имала 17 офанзивних скокова.

Звезда је одиграла сјајан меч против великог ривала и била је надомак сензације. Фантастични Бобан Марјановић је још једном доказао због чега је најбољи играч Европе ове сезоне, а црвено-бели су шансу чини се пропустили у финишу треће деонице када су олако испустили +6.

У последњих десет минута искусни тим Барселоне знао је како да се избори са притиском са трибина, имао је у одређеним тренуцима и помоћ судија и на крају је остварио осму победу у другој фази. Звезда сада има скор 3-8, али још увек има минималну шансу за пролаз у четвртфинале.

Бобан Марјановић предовидо је Звезду на овој утакмици са 23 поена (10-17), 11 скокова, 5 асистенција и индексом 35. По 10 поена додали су Блажич и Калинић, 8 је постигао Дангубић, а 7 Џенкинс. На другој страни, Саторански је био најбољи са 11 поена, 10 скокова и 5 асистенција, 12 поена убацио је Наваро, а по 10 Уертас и Томас.

Ток меча:

У фантастичној атмосфери препуне Комбанк арене Звезда је добро отворила меч. Митровић и Марјановић су на старту поентирали, а на другој страни је Наваро погодио из ћошка уз много среће.

Марјановић је одлично почео дуел са Антом Томићем, па је хрватски центар већ после два минута имао два фаула, а Звезда предност од 7:2.

Барса је узвратила поенима Саторанског и Томаса, али расположен на старту био је и Маркус Вилијамс који је поделио неколико фантастичних додавања.

На самом старту и судије су дошле до изражаја, Звездин капитен Лука Митровић није био задовољан одлукама арбитара, па је после пет минута имао три личне (једна техничка).

Дешон Томас правио је доста проблема црвено-белима и управо је он био најзаслужнији што је Барса у другом делу прве деонице преузела вођство. То вођство Каталонци су и задржали до краја четвртине, али је Тејић тројком у последњој секунди донео егал после 10 минута – 15:15.

Старт друге деонице припао је Каталонцима. Нахбар је убацио тројку, Лампе и Уертас су се надовезали, а после нове тројке, овога пута Олесона, Радоњић је морао да реагује – 25:17.

Олесон је и после тајм-аута убацио још једну тројку за +9 гостију (28:19). Успоставила је Барселона у другој четвртини контролу. Сјајном одбраном затворила је прилазе свом кошу, а на другој страни је била расположена у шуту са дистанце.

Ипак, серијом 5-0 (тројка Дангубића и двојка Марјановића), Звезда је натерала Пасквала на тајм-аут (32:26).

Велики проблем за Звезду био је и велики број промашених слободних бацања (2-7 у првих 17 минута), али и поред тога црвено-бели се нису предавали.

Нахбар је погодио тројку за 37:30, а коначан резултат првог полувремена био је 37:32 пошто је Марјановић погодио после скока у нападу.

Одлично је Звезда почела друго полувреме, посебно у одбрани, а после серије Џенкинса 5-0 успела је и да изједначи (41:41). Ипак, уследила је тројка Олесона, а онда и лако изгубљена лопта, па је Радоњић затражио тајм-аут.

То није осујетило домаћина. Калинић је убацио тројку за изједначење, потом је Вилијамс донео вођство, Калинић је са пенала повећао на +4, а Јовић је после контре подигао Арену на ноге – 50:44 у 28. минуту.

Ипак, после тајм-аута Барса је консолидовала своју игру, а важна четири поена убацио је Уертас за 50:48 за Звезду на крају треће деонице.

У последњих 10 минута виђена је рововска битка. Одличне и чврсте одбране биле су у првом плану, а Барселона је у последњих пет минута ушла са +3 највише захваљујући неким сумњивим судијским одлукама које су им донеле лаке поене са линије слонодних бацања – 59:56.

Уследила је и тројка Навара после проблематичних блокова центара Барселоне, али судије ништа нису досудиле - 62:56. У самом финишу одлучио је скок у нападу гостију, Јака Блажич је у последњих 15-ак секунди убацио две тројке, али ипак није успео да донесе велики преокрет.

Коментари / 0

Оставите коментар