Најзад! Партизан има генералног спонзора!

Фудбалски клуб Партизан после неколико година има генералног спонзора. То је Телеком Србија!

Фудбал 19.03.2015 | 16:20
Најзад! Партизан има генералног спонзора!

Нова управа клуба из Хумске испунила је обећање дато у децембру прошле године приликом преузимања клуб од претходног руководства, које последњих година никако није успевало да договори сарадњу са генералним спонзором, тако да је клуб остајао без значајних финансијских средстава.

Навијачи Партизана замерали су бившем председнику Драгану Ђурићу и његовим сарадницима на неспособности да обезбеде спонзора, а посебно несхватљива била је чињеница да су фудбалери Партизана, поред првенствених и куп утакмица, и дуеле у Лиги Европе играли без реклама на дресовима.

Црно-бели добили су генералног спонзора, први пут после сезоне 2010/11. када је ЕПС (Електропривреда Србије) спонзорисала Партизан у Лиги шампиона. После елиминације из Европе, "Парни ваљак" је завршио сарадњу са ЕПС-ом, а клуб је пуне четири године био без спонзора.

Генерални спонзори ФК Партизан у последњој деценији:

2003-2004. Суперфунд

2004-2006. Имлек

2006 - Аустротерм

2006-2009. Фолксваген

2009-2010. МСИ

2010-2011. ЕПС

Председник Спортског друштва Партизан и тренер кошаркаша Партуизана Душко Вујошевић недавно је напао и Телеком Србија, тврдећи да "Телеком условљава спонзорство у клубу променом тренера". Вујошевић је тада чак позвао навијаче Партизана да "промене провајдера ако остане овако".

Вујошевићу је одговорио генерални директор Телекома Србија Предраг Ћулибрк, одбацујући те његове тврдње.

"Морам да признам да је свима у 'Телекому' ово тешко пало, поготово што је Партизан годинама носио наше име, а са друге стране је КК Партизан клуб коме је 'Телеком' до сада дао највише новца. Ради се о милионима евра и сигурно је да део успеха КК Партизан у протеклој деценији припада и нама", рекао је Ћулибрк.

Коментари / 0

Оставите коментар