Najzad! Partizan ima generalnog sponzora!

Fudbalski klub Partizan posle nekoliko godina ima generalnog sponzora. To je Telekom Srbija!

Fudbal 19.03.2015 | 16:20
Najzad! Partizan ima generalnog sponzora!

Nova uprava kluba iz Humske ispunila je obećanje dato u decembru prošle godine prilikom preuzimanja klub od prethodnog rukovodstva, koje poslednjih godina nikako nije uspevalo da dogovori saradnju sa generalnim sponzorom, tako da je klub ostajao bez značajnih finansijskih sredstava.

Navijači Partizana zamerali su bivšem predsedniku Draganu Đuriću i njegovim saradnicima na nesposobnosti da obezbede sponzora, a posebno neshvatljiva bila je činjenica da su fudbaleri Partizana, pored prvenstvenih i kup utakmica, i duele u Ligi Evrope igrali bez reklama na dresovima.

Crno-beli dobili su generalnog sponzora, prvi put posle sezone 2010/11. kada je EPS (Elektroprivreda Srbije) sponzorisala Partizan u Ligi šampiona. Posle eliminacije iz Evrope, "Parni valjak" je završio saradnju sa EPS-om, a klub je pune četiri godine bio bez sponzora.

Generalni sponzori FK Partizan u poslednjoj deceniji:

2003-2004. Superfund

2004-2006. Imlek

2006 - Austroterm

2006-2009. Folksvagen

2009-2010. MSI

2010-2011. EPS

Predsednik Sportskog društva Partizan i trener košarkaša Partuizana Duško Vujošević nedavno je napao i Telekom Srbija, tvrdeći da "Telekom uslovljava sponzorstvo u klubu promenom trenera". Vujošević je tada čak pozvao navijače Partizana da "promene provajdera ako ostane ovako".

Vujoševiću je odgovorio generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk, odbacujući te njegove tvrdnje.

"Moram da priznam da je svima u 'Telekomu' ovo teško palo, pogotovo što je Partizan godinama nosio naše ime, a sa druge strane je KK Partizan klub kome je 'Telekom' do sada dao najviše novca. Radi se o milionima evra i sigurno je da deo uspeha KK Partizan u protekloj deceniji pripada i nama", rekao je Ćulibrk.

Komentari / 0

Ostavite komentar