Фед куп: И Јеца игра за Србију!

После вести да ће Ана Ивановић заиграти за Фед куп тим Србије, селектор потврдила да ће против Парагваја у априлу наступити и Џеј Џеј.

Тенис 20.03.2015 | 08:00
Фед куп: И Јеца игра за Србију!

Татјана Јечменића Јевтић пре само два месеца са муком је "крпила" репрезентацију Србије, а сада ће на мечу за улазак у Светску Б групу на располагању имати најјачи састав.
После потврде Ане Ивановић да ће наступати на мечу против Парагваја у априлу, и Јелена Јанковић саопштила је селектору да ће се вратити у национални тим од којег се опростила 2012. године.

"Јелена је још пре неколико дана рекла да ће играти 99 одсто, а сада је 100 одсто сигурно. Она је отјазала и учешће на турниру у Боготи који је у истом термину када и меч Фед купа тако да је сигурно да ће обе бити на мечу у Новом Саду. Имаћемо дрим тим", саопштила је за "Журнал" селектор Србије и додала да ће на том мечу рачунати још и на Александру Крунић и Ивану Јоровић.

Прича о томе да су Ана и Јелена одлучиле да играју Србију јер је то један од услова како би се нашле на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. не занима много Татјану Јечменицу Јевтић.

Према правилима уколико желе да наступе на олимпијском турниру Ивановић и Јанковић морају ове или следеће године да упишу макар један репрезентативни наступ. Будући да је меч против Парагваја можда последња шанса у 2015, а дуел наредне сезоне у фебруару последња прилика, оне су наводно одлучиле да то ураде што пре.

"Не желим да размишљам о Олимпијским играма. За мене је веома важно да ће оне бити у репрезентацији на веома важном дуелу против Парагваја. иако су они на папиру слабији тим од нашег, изненађења су могућа, тако да је веома важно да имамо најјачу екипу у борби за повратак у елиту".

Јелена Јанковић је последњи меч за репрезентацију Србије одиграла у новембру 2012. у финалу Светске групе против Чешке у Прагу. Ана Ивановић је била члан националног тима последњи пут прошле године у априлу на дуелу против Румунки, који је Србија изгубила у Букурешту (1:4) након чега је и завршила у нижем рангу такмичења.

Меч баража за попуну Светске б групе Фед купа Србија - Парагвај на програму је 18. и 19. априла у Новом Саду.

Коментари / 0

Оставите коментар