Fed kup: I Jeca igra za Srbiju!

Posle vesti da će Ana Ivanović zaigrati za Fed kup tim Srbije, selektor potvrdila da će protiv Paragvaja u aprilu nastupiti i Džej Džej.

Tenis 20.03.2015 | 08:00
Fed kup: I Jeca igra za Srbiju!

Tatjana Ječmenića Jevtić pre samo dva meseca sa mukom je "krpila" reprezentaciju Srbije, a sada će na meču za ulazak u Svetsku B grupu na raspolaganju imati najjači sastav.
Posle potvrde Ane Ivanović da će nastupati na meču protiv Paragvaja u aprilu, i Jelena Janković saopštila je selektoru da će se vratiti u nacionalni tim od kojeg se oprostila 2012. godine.

"Jelena je još pre nekoliko dana rekla da će igrati 99 odsto, a sada je 100 odsto sigurno. Ona je otjazala i učešće na turniru u Bogoti koji je u istom terminu kada i meč Fed kupa tako da je sigurno da će obe biti na meču u Novom Sadu. Imaćemo drim tim", saopštila je za "Žurnal" selektor Srbije i dodala da će na tom meču računati još i na Aleksandru Krunić i Ivanu Jorović.

Priča o tome da su Ana i Jelena odlučile da igraju Srbiju jer je to jedan od uslova kako bi se našle na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. ne zanima mnogo Tatjanu Ječmenicu Jevtić.

Prema pravilima ukoliko žele da nastupe na olimpijskom turniru Ivanović i Janković moraju ove ili sledeće godine da upišu makar jedan reprezentativni nastup. Budući da je meč protiv Paragvaja možda poslednja šansa u 2015, a duel naredne sezone u februaru poslednja prilika, one su navodno odlučile da to urade što pre.

"Ne želim da razmišljam o Olimpijskim igrama. Za mene je veoma važno da će one biti u reprezentaciji na veoma važnom duelu protiv Paragvaja. iako su oni na papiru slabiji tim od našeg, iznenađenja su moguća, tako da je veoma važno da imamo najjaču ekipu u borbi za povratak u elitu".

Jelena Janković je poslednji meč za reprezentaciju Srbije odigrala u novembru 2012. u finalu Svetske grupe protiv Češke u Pragu. Ana Ivanović je bila član nacionalnog tima poslednji put prošle godine u aprilu na duelu protiv Rumunki, koji je Srbija izgubila u Bukureštu (1:4) nakon čega je i završila u nižem rangu takmičenja.

Meč baraža za popunu Svetske b grupe Fed kupa Srbija - Paragvaj na programu je 18. i 19. aprila u Novom Sadu.

Komentari / 0

Ostavite komentar