Израдити правилник или блокада граница

Предсједник Удружења превозника Републике Српске Никола Грбић упозорио је данас да ће, уколико до 15. априла не буде израђен правилник за издавање лиценци и квалификационих картица, превозници блокирати граничне прелазе и царинске терминале.

Србија 19.03.2015 | 14:00
Израдити правилник или блокада граница

Грбић је подсјетио да је раније са Министарством транспорта и комуникација БиХ договорено да до 15. априла буде ријешен овај проблем, истакавши да до сада ништа није урађено.

"То је крајњи рок, а већ 16. априла смо спремни да све блокирамо до испуњења наших захтјева. Мора бити успостављен комуникациони систем Министарства саобраћаја и веза Републике Српске и Министарства транспорта и комуникација БиХ да би у Бањалуци било омогућено преузимање лиценци за превознике", рекао је Грбић.

Он је нагласио да је сада на Министарству транспорта и комуникација БиХ да ли ће превладати здрав разум или лични интереси.

"Ово министарство је наш једини проблем, јер нас је до сада небројено пута обмануло. Све се одуговлачи да би због личног интереса био продужен рад двије школе у Широком Бријегу у којима се издају дипломе возача и менаџера", додао је Грбић.

Он је напоменуо да се ове дипломе не траже нигдје, него да се на тај начин пљачкају превозници, за шта је, како је рекао, основни кривац секретар у Министарству траспорта и комуникација БиХ Игор Пејић.

"Он сарађује са школама у Широком Бријегу и није му интерес да буде израђен правилник на добробит свих превозника", закључио је Грбић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СС

19.03.2015 13:17

ГОСПОДИНЕ ГРБИЋУ КАСНИШ ТИ ЈА САМ НА АУТО СИМУ У БИЈЕЉИНИ ОСТАВИО ГРДНЕ ПАРЕ ЧАК ДА ПОЛОЖИМ МОРАО САМ И ДА ЧАСТИМ ТЕШКО НАМА СА ТАКВИМ УДРУЖЕЊЕМ НЕ ЛАЈЕ КЕРА ЗБОГ СЕЛА НЕГО ЗБОГ СЕБЕ ТЕБИ ЋЕ ОПЕТ ДА ДАЈУ НЕКО МИТО И ТИ ЋЕШ ОПЕТ ДА УЋУТИШ ПОЗДРАВ

ОДГОВОРИТЕ